MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu süreçte terör örgütünün, kötü niyetlerini hayata geçirmek için istismar ettiğini gördük. Kamu görevlilerinin gelişmeleri eksik veya yanlış değerlendirmesinin, bu konuda zafiyete yol açtığı anlaşılıyor." şeklindeki sözlerini değerlendirdi. Tanrıkulu, "Bu kesinlikle hilaf-ı hakikat yaptığı açıklama, yani gerçekleri saptırarak yapılan bir açıklamadır, Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklaması, çünkü bu konuyla ilgili hem MHP'nin verileri var elimizde, hem de yazılı ve görsel basınımıza intikal etmiş olan tebliğler, genelgeler, yazılmış talimatlar vardır. Bu talimatların aksine hareket eden mülki idare yöneticileri, yani sayın valileri ve sayın kaymakamları gerekli takibata da uğratacaklarını söylemektedirler zaten." dedi. Tanrıkulu, valilerin AK Parti'nin birer teşkilat başkanı gibi çalıştııını ileri sürerek, "Bu bir, etme bulma dünyası haline geldi." diye konuştu.

'ASKERLERİN İZİN İÇİN YAZDIKLARI YAZILARIN KOPYALARI VAR'

Tanrıkulu, partisinin İzmir 1. ve 2. bölge milletvekili adaylarının seçim çalışmalarına başlamasıyla ilgili etkinliğe katıldı. Burada gündemi değerlendiren Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklamasını yorumladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki yerel birlik komutanlarının ve garnizon komutanlarının, mülki idare amirlerine izin için yazdıkları yazıların kopyalarının bulunduğunu belirterek, "Yani burada Sayın Tayyip Erdoğan'ın ve diğerlerinin açıklamasını, bu konuları saptırmaya yönelik, kamuoyunda oluşmuş olan çok büyük infial ve tepkiyi haififletmeye yönelik bir çıkış olarak görüyorum ben. Zaten Güneydoğu'da Türkiye'nin terörle mücadelede yaptığı, son çözüm süreci içindeki başarısız çalışmalar, maalesef Türkiye'de bugüne kadar 156 tane şehit verilmesine sebep olmuştur, 7 Haziran sonrasını konuşuyorum. O günden bugüne kadar ne olmuştur da hakikaten 8 Haziran'dan itibaren Türkiye'de birden terör şiddetlenmiş ve ciddi kayıplarla karşı karşıya da kalmışısızdır. Bunun sorgulanması gerekir." dedi. MHP'nin bu manada ilgililerle ilgili bir suç duyurusu bulunduğunu hatırlatan Tanrıkulu, "Bu suç duyurusunun takibatını ve inşallah 1 Kasım sonrasında da sonuçlandırmasına gayret edeceğiz MHP olarak." dedi.

'ETME BULMA DÜNYASI'

Söz konusu açıklamalardan sonra kamuoyunda, "valilerin satıldığı" iddialarının konuşulduğunu söyleyen Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Burada şöyle de bir uygulama var. Bugüne kadar bu bir etme bulma dünyası haline geldi arkadaşlar, çünkü sayın valiler, AKP'nin birer il teşkilat başkanı gibi çalışıyorlar maalesef. Her yerde bu böyle. Buna örnek olarak, içinde bulunduğumuz vilayeti de belki göstermek mümkün. Türkiye'nin büyük çoğunluğunda sayın valiler devlete yakışır, vakurlu, tarafsız ve devlet adamı niteliğini göstererek görev yapmaları icap ederdi. Son 13 yılda maalesef bu konuda, her alanda olduğu gibi bürokraside valiler konusunda da bir yozlaşmayla karşı karşıyayız." diye konuştu.