MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin, aralarında gazeteci, polis ve adli tıp uzmanlarının da bulunduğu 200 kişinin gözaltına alınacağı ve muhalif medya organlarına el koyulacağına ilişkin iddialarını değerlendirdi. Tanrıkulu, "Bunu tamamıyla seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasını engellemeye yönelik ve Türkiye’de tam demokrasiyi önlemeye yönelik bir girişim olarak düşünüyorum.” dedi.

MHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Tanrıkulu, diğer adaylarla birlikte Mövenpick Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Tanrıkulu, Fuat Avni'nin iddialarını da değerlendirdi. Tanrıkulu, “Bunun belirtileri, geçtiğimiz haftalarda zaten Ankara’da bir işaret fişeğiyle atıldı. Ankara’da konuyla ilgili olarak bir savcının başlattığı işlemler var, bazı basın yayın organlarına yönelik olarak. Tamamıyla seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasını ve Türkiye’de tam demokrasiyi önlemeye yönelik bir girişim olarak düşünüyorum. İşin içinde bir uygulama var. Örneğin Bank Asya’ya haksız, hukuksuz şekilde el koyulması, yani işin finans boyutunu da aştı bu iş. Türkiye’ye gelecek olan yatırımcıların güvenini de sarstı ama her şeyden önemlisi, şu anda seçim güvenliği tehdit ediliyor. Bu doğrultuda hükümete ve Yüksek Seçim Kurulu’na çok büyük görev düşüyor ama biz tabii hırsızı kadıya mı şikayet ediyoruz diye de aklıma gelmiyor değil.” dedi.

'SEÇİM GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA'

MHP olarak seçim sonuçlarını şimdiye kadar değişik kurum ve haber ajanslarından takip ettiklerini ifade eden Tanrıkulu, “Cihan Haber Ajansı, en hızlı sonuçları alan ve Türkiye çapında bunu üreten bir kurum olmuştu. Geçtiğimiz seçimde de Anadolu Ajansı’nın manipülasyon yaptığına dair söylentiler vardı. TRT gibi hükümet yanlısı yaygın medyada da hep onların sonuçları önce iletildi. Cihan Haber Ajansı’nın verdiği sonuçlarda da bayağı bir farklılık vardı. Gerçi sonlara doğru bunlar yaklaştı ama baştaki manipülasyon çok etkili oldu, bir beklenti yarattı. Bu yüzden Türkiye’de basın yayın organlarının tamamının batı ülkeleri standartında, hür ve kendi işlerini yapacak şekilde iradelerine uygun görev yapmalarını talep ediyoruz.” diye konuştu.