25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da kaydını yaptırdı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Tanrıkulu, koalisyon konusunda Başkanlık Divanı oluşmadan bir şey konuşmanın doğru olmayacağını söyledi. "Hiç kimseyle husumetimiz yok." diyen Tanrıkulu, siyasette kan davasının olmayacağını, ilkeler ve hedeflerin ortaya konulup konuşulacağını ifade etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin CHP'ye yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Tanrıkulu, "Tabii ki katılmıyoruz. Biz bu sözleri verdik. Vermeden önce de hesabını kitabını yaptık. Hepsinin karşılığı var. CHP hükümetinde bu vaatlerimiz öncelikle yerine getirilecektir. Koalisyon şartlarımızın da birisi budur." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim açıklamaları konusunda da Tanrıkulu, "Bence sayın cumhurbaşkanı 7 Haziran seçimlerinden sonra gerekli mesajı almış olmalıydı. Dünkü konuşması yine siyaseti dizayn etme, yön vermedir. Bu doğru değil. Kendisinin anayasal sınırları içinde kalması en doğrusu. Kendisinden kaynaklı gerginlik olmamalı." diye konuştu.

4 bakanın istifasına sebep olan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende mücevher sektörünün 'ihracat şampiyonu' olarak ödüllendirilmesiyle ilgili ise Tanrıkulu, "Bir akıl tutulması. Veren bakanlar bakımından da bir akıl tutulması. Büyük bir ayıp, rezalet." ifadelerini kullandı.

"CHP bu fotoğrafla koalisyon yapar mı?" sorusuna da Tanrıkulu, "Biz ilkeler üzerinden koalisyon yaparız. İlkelerimizden bir tanesi de yolsuzluk batağından çıkarılması ülkenin. Mutlaka yolsuzluklarla mücadele edeceğiz ve bu rezaletlere de son vereceğiz." şeklinde konuştu.