MHP Milletvekili ve İzmir adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Koza İpek Holding’e kayyum atanması, Bugün ve Kanaltürk televizyonlarının yayınlarını durdurma çabalarına tepki gösterdi. Kanaltürk İzmir Bürosu'nu ziyaret eden ve çalışanlara destek olan Tanrıkulu, “Bugün buraya Bugün TV, Kanaltürk TV ve gazete çalışanlarına destek için geldik. Yapılan uygulamanın, tamamıyla başta Anayasa olmak üzere yasalara aykırı bir uygulama olduğunu görüyoruz. Kayyum ataması, işin başka bir garabetini gösteriyor. Birçok işletme ve kurumda aslında baktığımızda bu noktaya gelmesi, kayyum ataması yapılması için başka hukuki işlemlerin de önceden tamamlanması gerekiyordu ama bütün bunların çok alelacele yapıldığını görüyoruz. Bir nevi usul hataları da var ama usulün ötesine geçmiş durumda, çünkü burada şöyle bir endişe yaratıyor, 1 Kasım’a çok az bir süre kaldı. Biliyorsunuz bazı yayın organlarında, özellikle iktidara yakın medyada, yazılı ve görsel basında tarafsız bir şekilde muhalefet partilerinin, başta MHP'nin de görüş ve düşünceleri yansıtılmıyor. Yeterince yansıtılmıyor veya yanlış yansıtılıyor. Özellikle devlet televizyonunda bunu görüyoruz, çok ciddi farklılıklar var. Verilen süreler bakımından söylüyorum. O yüzden vatandaşlarımızın, seçmenlerin ve bütün toplumun haber alma özgürlüğü anlamında, içinde bulunduğumuz kurumun çok büyük bir önemi vardı. O yüzden biz buradayız, bu desteğimizi devam ettireceğiz. Ekranlardan izlediğimiz kadarıyla bir zor uygulamasıyla karşı karşıya arkadaşlar, hem destek için gelen hem de çalışanlar. Bunun hukuk içinde çözümlenmesini temenni ediyoruz. Türkiye şöyle bir noktaya geldi, et koktu tuzlandı ama tuz kokunca ne yapılacak onu bilemiyoruz.” dedi.

'ÜLKEDE KARA BULUTLAR OLDUĞU ALGISI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR'

Asıl sıkıntının diğer medya kuruluşlarına olduğunu söyleyen MHP Milletvekili Tanrıkulu, “Asıl tehlikeli olan o. Böyle bir beklenti de yaratıldı. 1 Kasım sonrası Türkiye’yi birtakım kara bulutların beklediği, endişelerin sarmaladığı bir ülke haline getirildiği algısı da yaratılıyor. Bunu da insanları korkutarak, işte beyaz Toros, olmadı başka bir şey veyahut Ankara'da patlayan birtakım bombalar vasıtasıyla insanların oylarını veya eğilimlerini bir tarafa doğru da yönlendirme gayreti de görüyoruz. Bu işin içinden baktığımız zaman bunlar da birtakım sıkıntılarla bizi karşı karşıya bırakacağa benziyor. Ben sonuna kadar salimen, sağduyuyla vatandaşlarımızın kendi siyasal düşünceleri ve dünya görüşleri doğrultusunda sandığa gitmelerini, özellikle seçimden vazgeçmemelerini, seçime katılma oranının çok yüksek olmasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımdan ve seçmenlerimizinden hasseten ricam bu. O sandığa da gittikleri zaman vicdanlarıyla başbaşa kaldıklarında, bugünleri unutmadan oy kullanmalarını temenni ediyorum.“ şeklinde konuştu.

'MHP’LİLERE YAPILAN ZORBALIKTIR'

Bugün televizyonuna destek amacıyla giden MHP İstanbul milletvekili ve İl Başkanı'nın tartaklanmasını da değerlendiren Tanrıkulu, “Arkadaşlar anlattı, izleyemedim. Yapılan ciddi bir zorbalık. Hukukdışı bir zorbalık. O yüzden bu arkadaşlarımızın da haklarını ve adaletin tecelli etmesi noktasında gerekli işlemleri yapacaklarını biliyorum.“ dedi.