MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP iktidarında kadınların ülke ekonomisinin neferi olacağını söyledi. 13 yıllık AK Parti döneminde kadınları iş ve sosyal hayattan uzaklaştırmak için her türlü adımın atıldığını dile getiren Tanrıkulu, iktidarları döneminde kadınların sıkıntılarını çözeceklerini ve kadın girişimciliğine tam destek vereceklerini vaadetti.

Ege İş Kadınları Derneği’ni (EGİKAD) ziyaret eden MHP adayı Tanrıkulu, sıkıntılarını dinleyerek partisinin çözüm önerilerini anlattı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, kadınların iş ve sosyal hayatta daha iyi noktalara gelmesi için çalıştıklarını belirterek, Türkiye’de bu alanda birçok sıkıntı yaşandığını söyledi. Ekonomik kalkınmanın ancak kadın ve erkekler omuz omuza vererek mümkün olabileceğini anlatan Elmasoğlu, “Kadınlara belirli destekler sağlanıyor ama bunlar yeterli değil. Kadınların işgücüne katılım oranı Türkiye’de yüzde 26 seviyelerinde. Avrupa ülkelerinin ortalaması yüzde 50’nin üzerinde. Biz bu rakamları yakalayamadığımız sürece ekonomik refaha kavuşamayız.” dedi.

MHP İzmir 2. bölge 1. sıra adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu ise kadınların dünyada çok büyük emekleri olduğunu söyledi. Hayatın her alanında ön planda olmaları gerektiğini ifade ederek, “AKP hükümeti döneminde kadınlar için yapılan bütün düzenlemeler, kadını eve hapsetmeye yönelik. Biz kadınların iş ve sosyal hayatta ön planda olmasını savunuyoruz. Kadınların sorunlarının çözümü için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Kadınların iş hayatında yer alması ve girişimci olması için her türlü teşviği vereceğiz. Kadınlar ve erkeklerin omuz omuza birlikte çalışması ile ülkenin kalkınacağına inanıyoruz. Biz kadınlara sözde değil, tam destek olacağız. Kadınların iş kurmalarının önündeki engelleri kaldıracağız. Onlara daha çok kaynak ayıracağız.” diye konuştu.