MHP Milletvekili ve İzmir adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye'nin, uluslararası arenada, hukukun üstünlüğü endeksinde 21 basamak birden gerilediğini söyledi. Tanrıkulu, "Erken ve tekrar seçim tabirlerini diline dolayanların, 'MHP her şeye hayır dedi.' diyerek algı oluşturması çabası, siyasi şark kurnazlığından öteye geçmemektedir." dedi.

Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda, gündemdeki konuları değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Bombaların patlamasıyla oylarının arttığını ifade eden zihniyetin, Türkiye'yi uluslararası göstergelerde her geçen gün geriye ittiğini savunan Tanrıkulu, "Son açıklanan bazı uluslararası raporlarda, eğer bakarsak bir öncekine göre Türkiye küresel rekabet endeksinde 6 sıra, yatırım cazibesi sıralamasında 4 sıra, küresel inovasyon, yani buluş endeksinde 4 sıra, yolsuzluk algı endeksinde 11 sıra, hukukun üstünlüğü endeksinde tam 21 sıra gerilemiş. Gelir dağılımı endeksinde ise İktisadi İşbirliği Kalkınma Teşkilatı ülkeleri arasında en kötü beşinci ülke konumuna gelmiştir." dedi.

'BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA HATIRLATMAK İSTERİM'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, iktidarları döneminde tek bir çivi bile çakmadıkları Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'ni açacağını söylediğini ileri süren MHP Milletvekili Tanrıkulu, "İktidarları döneminde tek bir çivi çakmadıkları Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'ni açacaklarını söyleyen Davutoğlu'na hatırlatmak isterim ki 57. Hükümet döneminde, 107 hektarlık kısmının kamulaştırma işlemi daha o dönem tamamlanmış olan organize sanayi bölgesini açıyorsunuz. Açılmış olan bir organize bölgeyi açıyorsunuz. Daha doğrusu temeli atılmış olan, 2002 yılı yatırım programında 750 milyar lira ödeneği yer almış, 2003 yılı yatırım programına o dönem bizim tarafımızdan 450 milyar lira ödenek teklif edilmiş olan bir bölgeden bahsediyoruz. 13 yıldır ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin daha önce açılmış, temeli atılmış törenleri yeniden tesis olarak açma gayretinde olmalarını da bir garabet olarak görüyorum. Bu trajikomik gerçekle anılanlar, İzmir'i hakettiği noktaya maalesef getirememişlerdir. 13 yıldır ülke yönetimi sizin sorumluluğunuzda. Ne yaparsanız yapın, bugün milletin içinde bulunduğu basiretsiz günlerin sorumlusu sizlersiniz. Başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye de bu gerçeği gördüğü için hem oylarınız düşmekte hem de 1 Kasım'da iktidar olamayacağınız gerçeğiyle karşı karşıyasınız ve şu anda yaşadığınız 5. parti sendromu da artık bugünlerin devam etmeyeceğini gösteriyor." dedi.