CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İç Güvenlik Paketi'yle OHAL'den daha öte bir yasanın Türkiye'nin gündemine sokulmuş durumda olduğunu ifade etti. OHAL rejimini yaşamış biri olduğunu dile getiren Tanrıkulu, OHAL rejiminin Anayasaya aykırı bir rejim olduğunu, söz konusu yasa ile valilere OHAL yetkisi verileceğini vurgulayıp, "Bunu kabul etmek mümkün değil. Yargı devre dışı bırakılacak. Nefes alışımız bile izlenecek." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyip İç Güvenlik Paketini değerlendiren Tanrıkulu, "Bu rejimin adı demokrasi olmayacak. Bu yasa olabilir, Meclis'ten de çıkabilir ancak yasa olsa bile hukuka uygun olmayacak. Demokrasi, hukuk devleti ilkeleri, özgürlük ve adalete bağlı olmayacak. Bunun Meclis'ten geçmemesi gerekiyor, kamuoyu duyarlı olmalıdır. Özgürlük için güvenlikten vazgeçenler ne özgürlüğe ne de güvenliğe layık değildirler." şeklinde konuştu.

Gezi olayları sebebiyle görülen davaların başka yerlere nakledildiğini şimdi de seyirci yasağı getirildiğini anlatan Tanrıkulu, uyuyan hakim fotoğrafı göstererek, "Böyle uyumaya devam ederseniz bir gün sizi uyandırırlar." ifadelerini kullandı. Davaların yerlerinin değiştirilmesine de tepki gösteren Tanrıkulu, "Faili meçhul davaların takipçisi olacağız. Türkiye kendi geçmişiyle yüzleşmeden, faili meçhulleri yargılamadan barışı sağlayamaz." şeklinde konuştu.

İç güvenlik paketiyle ilgili bir soruya Tanrıkulu, "Her anlamda bizi tehdit eden bir yasadır. Meclis'ten geçmemesi lazım. Tüm kamuoyunu bir kez daha duyarlılığa çağırıyorum." karşılığını verdi. Başka bir rejime doğru gidildiğini ve bunun adının da diktatörlük olduğunu anlatan Tanrıkulu, başkanlık adı altında bu rejimin kendilerine dayatılmak istendiğini vurguladı. AK Partili milletvekillerinin aklını başlarına almasını isteyen Tanrıkulu, bu dönem iç güvenlik yasasının geçmemesi için çaba içinde olmaları gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İngiltere'nin rejimine ilişkin yaptığı açıklamalarının sorulması üzerine Tanrıkulu, "İngiltere rejimini yarı başkanlık olarak adlandırmak akıllara ziyan. Beyinleri yandı. Erdoğan herhalde kraliçeliğe özeniyor. İngiltere'deki rejimi yarı başkanlık olarak adlandırıyorsa krallıktan vazgeçti, kraliçeliğe özeniyor." karşılığını verdi.

Meclis bloknotlarla ilgili bir soruya da Tanrıkulu, Meclis Başkanlığının yaptığı en iyi iş olduğunu söyledi. Bloknotların toplatıldığını belirten Tanrıkulu, ellerindekileri bu dönem kullanmaya devam edeceklerini kaydetti.