Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Biz, kadınları sağlıklı, mutlu, güçlü ve özgür kılmak için çok çalışacağız. Ardımızda bıraktıklarımız mutlu olamadılar, özgür olamadılar, ruhları özgür olsun." dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle mesaj yayınlayan Emine Ülker Tarhan, "Eğer hayatta kalabilselerdi, sadece gururları değil, kemikleri de kırılmasaydı kutlayabilirlerdi belki. Biz kutlamayacağız. Çünkü tablo öyle ağır ki, kutlama değil, dik durma, mücadele ve hesap sorma zamanı. Sanki gerçek bir cins varmış, kadınlarsa sadece yardımcı cinsmiş gibi düşünenleri, kadınlara plastik çiçek dağıtan ikiyüzlüleri reddetme zamanı. Anneye verilen değeri zorla ayak altı öpmek sanan, iktidarlarında 5000 kadının ölümüne seyirci kalan, kadına kadın bile diyemeyen kadın düşmanlarına asla güvenilmeyecek artık. Kadınlara makyaj malzemesi, mutfak eşyası filan hediye edilecek gün değil bu gün. Çünkü öldürüldüler, hırpalandılar, aşağılandılar." ifadelerini kullandı.

"HER BİRİ DERİN SAYFIYI HAK EDİYOR"

Tarhan, bugün Anadolu ve Trakya’nın onurlu kadınlarını, üç kuruşa çalışmaktan bitap düşenleri, her küfürde mağdur edilenleri, bir kuru hasırda ömrü tükenen bahtı karaları, oğullarını madende de Gezi'de de yitirenleri ve aynı zaman neden hesap sorulmadığını da düşüneceklerini söyledi. Tarhan mesajını, “Bugün, Anadolu ve Trakya’nın onurlu ölülerini, selde kapalı bir araçta boğulanları, trikotaj atölyesinde yananları, elma toplamak için dolduruldukları minibüste hayatı sönenleri, bir başka lanetli minibüste okul dönüşü katledilen yavrucuğu, vücutları hırpalanan, bıçakla, mermiyle can verenleri, onları kimin hedef yaptığını, kimin korumadığını, kadına seçim vaadi ancak üçbeş arşın kefenlik olanları sorgulayacağız. Daha çocuk olanları, anne olanları, emekçi olanları anacağız. Her biri derin bir saygıyı hakediyor. Çünkü masum, çünkü yoksul, çünkü müşfik, çünkü insan, çünkü bizdendiler. Her birisi artık bir melek belki, ama kadınların geçtiği her sokak, her kuytu bir cehennem bugün. Ve bu yangın ancak caniler cezalarını çektiğinde sönecek.” diye sürdürdü.

Kadınları sağlıklı, mutlu, güçlü ve özgür kılmak için çok çalışacaklarını dile getiren Tarhan, "Ardımızda bıraktıklarımız mutlu olamadılar, özgür olamadılar, ruhları özgür olsun. Onların topluma kattıkları değere, anılarına, yaşamlarına, emeklerine saygıyla…" dedi,