Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural, "Türkiye'de toplam istihdamın dörtte birini oluşturan tarım sektörü TBMM’de yine tam anlamıyla temsil edilemeyecek." dedi.

İsmail Uğural yazılı açıklama yaparak, siyasi partilerin geçtiğimiz günlerde açıklanan milletvekili aday listeleri incelendiğinde Türkiye'nin büyük potansiyel taşıyan ekonomik gücü tarım ve gıda sektörünü temsil eden adaylara yer verilmediğinin açıkça görüldüğüne işaret etti. Uğural, hemen her seçimde yaşanan bu yanlışlığı bir kere daha yaşıyor olmanın çok üzücü olduğunu belirtti.

Uğural, "Bu kaçıncı hayal kırıklığı. Milyonlarca çiftçimizin yanı sıra tarımsal ticaret, sanayi ve ihracat ile birlikte gıda sektörü de göz önüne alındığında 80 milyona yaklaşan ülke nüfusunun önemli bir bölümünün sorunları ve çözüm arayışları böylelikle gene sahipsiz kalmış olacak. Bütün dünyada 21. yüzyılın en stratejik sektörlerinden biri kabul edilen tarım ve gıda sektörünün siyasi partiler tarafından değerlendirilemeyişini anlamak gerçekten mümkün değil. Dernek olarak söz konusu olguyu üzüntüyle karşılıyoruz." diye sitemlerini aktardı.