TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, terör örgütü en çok bölge halkına ve Kürtlere zulmettiğini kaydetti.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, partisinin Kahta İlçe Teşkilatı ziyaret ederek parti üyeleriyle bir araya geldi.
Başkanvekili Ahmet Aydın burada partililere yaptığı konuşmada, terör örgütünün bölgeye yatırımın ve hizmetin gelmesini engellemek için çukurlar kazdığını ifade ederek, bölge halkının sağlıklı eğitim almasını, sağlık kuruluşlarından istifade etmelerini engelleyemeye çalıştıklarını söyledi.
Başkanvekili Ahmet Aydın, sorunların çözümünün ancak siyaset ve demokrasi ile hallolabileceğini vurguladığı konuşmasında, ”Terörle mücadele noktasında da kararlılığımızı da sonuna kadar devam ettireceğiz. Sorunların çözümünü terör ile silahla değil, sorunların çözümünü biz siyasetle, demokrasi ile hallediyoruz. Halk ile birlikte yapacağız. Halkımızla bütünleşerek yapacağız. Şunu biliyoruz ki terör en çok bölge halkını rahatsız ediyor. Bu terör örgütü en çok bölge halkını, Kürt kardeşlerimize zulmediyor. Çünkü oraya hizmetin gelmesini engelliyorlar. Çukurlar kazıyorlar. O bölge insanının rahat gezmesi, dolaşması, dükkanını açması, işinde, aşında olmasını engelliyorlar. Bölge insanının sağlıklı eğitim almasını engelliyorlar. Sağlık kuruluşlarından istifade etmesini engelliyorlar. Dolayısıyla bu bölge özellikle Güneydoğuya yatırımın, hizmetin gelmesi işlerine gelmiyor. Bölge insanı daha kaliteli, standartları daha yüksek bir hizmet alsın istemiyorlar. Dolayısıyla bölge halkına, Kürt kardeşlerime en çok zulmeden, en çok baskı uygulayan bu terörle ve terör örgütüyle de sonuna kadar mücadele edilecektir. Bu mücadelede de millet olarak bütünleşerek birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza dayanışarak gerçekleştireceğiz diyorum” dedi.
Kahta ilçesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın, “Kahta, Adıyaman için önemli bir merkezdir. Her şeyden önce bizim memleketimiz. Bu şehre bakmak benim boynumun borcudur. Bundan emin olun ki Kahta emin ellerde. Turizm konusunda gerekli adımları atacağız. Kahta Kültür ve İnanç Turizmi açısından önemli bir konumda. Tarım konusunda da organik tarımı destekleyeceğiz. Kahta’yı bir nar merkezi haline getireceğiz. Narı herkes üretiyor ama insanlar organik ürünler istiyor. Amerika gibi ülkeler artık organik olmayan ürünleri almıyor. Dolayısıyla daha az alanda daha az nar üreteceğiz ama daha kaliteli, daha pahalı bir ürün yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.