Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Tören Salonu'nda Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünya çocuklarını kabul etti. "Sizleri burada görmekten, Meclis'te buluşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum." diyen Çiçek, "23 Nisan 1920, Türk Milleti olarak tarihimizde önemli bir gün. Bugün dolayısıyla çocuklara armağan edilen bayramınızı kutluyorum." dedi.

Çiçek, şöyle devam etti: "Dost ve kardeş ülkelerden bu defa sizler geldiniz. Bu bayram aynı zamanda sizin de bayramınızdır. Dünyanın önemli bir bölgesinde özellikle Türkiye'nin yakın çevresinde acılar, sıkıntılar yaşanıyor. Yaşanan iç savaşlar, terör sebebiyle pek çok masum insan hayatını kaybetti, çocuklar öldü, sakat kaldı ve devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde sizler kadar yeteri kadar beslenemediği için onlar da oralarda hayatlarını kaybediyor. Keşke silaha ayrılan, savaşa, çatışmaya ayrılan para, çocukların sağlığına, eğitimine ayrılmış olsaydı dünya daha başka bir yer olurdu. Hem ülkelerinizde hem dünyada barışa ihtiyaç var. Bu bayramı dünya çocuklarına hediyen eden ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, Yurtta Sulh Dünyada Sulh demiştir. Maalasef sizlere iyi bir dünya bırakamadık."

Çiçek, konuşmasının ardından Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Filistin, Finlandiya başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinden gelen çocuklarını kabul etti. Çocuklarla tek tek ilgilenen Çiçek, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocuklar, Çiçek'e çeşitli hediyeler takdim etti.