Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, son günlerde bazı şahıs ve parlamentoların Türkiye'ye yönelik bir iftira ve karalama kampanyası başlattığını söyledi. "Yok hükmünde olan bu (soykırım) söylem ve kararlarla bir tezgah kurulmaktadır" diyen Çiçek, "Sözde soykırım yalanlarıyla yeni bir saldırı başlattılar." ifadesini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk Meclis’te konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 1915 olayları için ‘soykırım’ denilmesine tepki gösterdi. 95 yıl önce bugün bağımsızlık meşalesinin bu çatı altında yakıldığını kaydeden Çiçek, ülkemize ve milletimize yönelik oyun ve saldırıların bitmediğini söyleyerek bitmeyeceğinin de anlaşıldığını kaydetti. Çiçek, "Değişik adlarla, değişik senaryolarla bugün de sahneye konulmaktadır. Son günlerde bazı şahısların ve bazı parlamentoların Ermeni diasporasının ve arkasındaki güçlerin yürüttükleri bir iftira ve karalama kampanyasına şahit oluyoruz. Tek yanlı, önyargılı, tarihi gerçeklikten ve objektiflikten uzak, yok hükmünde olan bu söylem ve kararlarla bir tezgah kurulmaktadır." dedi.

'SÖZDE SOYKIRIM YALANLARIYLA YENİ BİR SALDIRI BAŞLATTILAR'

Cemil Çiçek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu yüce çatı altında ve milletin Meclisi’nin başkanı olarak belirtmek isterim ki, 1915’de Ermeni çetecilerin eline silahı tutuşturanlar, on binlerce vatan evladının masum kanını akıtılmasını teşvik ve tahrik edenler, her türlü desteği sağlayanlarla günümüzde ülkemizi kana bulayan binlerce vatandaşımızın kanını akıtıp yüreğimizi dağlayan teröristlere silah veren, eğiten, teşvik aynı adresler, aynı çevrelerdir. Kırk yıldır kanlı terör eylemleri ile maddi-manevi bize çok şey kaybettirdiler. Şimdi de sözde soykırım yalanlarıyla yeni bir saldırı başlattılar. Bunu iyi anlamamız lazım."

CEMİL ÇİÇEK’TEN MİLLİ UYUM UYARISI

Bu söylem ve kararları alanların bazılarının ellerinin kirli ve kanlı olduğunu ifade eden Çiçek, "Bunu bizim üzerimizde temizlemeye çalışıyorlar. Birliğini bozan milletlerin tarih sahnesinden çekilip gitti. Uyanık olup birliğimize ve dirliğimize kastedenlere fırsat verilmemesi gerek Geçmiş geleceğin referansı ancak teminatı deği. Millet, senli benli kavgasına girdiğinde hürriyet ve istiklalin tehlikeye düşmesi kaçınılmazdır. Milli uyum bozulduğunda dirlik ve düzenimize kast edenlerin amaçlarına ulaşacaklarından şüphe duyulmamalıdır." diye konuştu.

‘MİLLETİMİZİN ÇIKARLARINI KENDİ ÇIKARLARIMIZIN ÜSTÜNDE TUTMALIYIZ’

Milletin menfaatleri için gerektiğinde kişisel menfaatlerden feragat etmek gibi bir sorumlulukları olduğunu vurgulayan Cemil Çiçek, "Birinci Meclis’in sahip olduğu yüce ruha bugüne kadar sahip çıktığımız gibi bugünden sonra daha çok sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Çünkü varlığımızı ülkemize ve milletimize borçluyuz. Milletimizin ve devletimizin çıkarlarını kendi çıkarlarımızın üstünde tutmalıyız." dedi.