TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ABD'nin Kuzey Carolina Eyaletinin Chapel Hill şehrinde üç Müslüman gencin öldürülmesi sebebiyle ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner'e mektup gönderdi.

Çiçek'in Boehner'e gönderdiği mektupta şu ifadeler yer aldı: "ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill şehrinde üç Müslüman gencin vurularak öldürülmesinden büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim. Bu menfur saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu menfur saldırının Federal ve yerel makamlarca bütün boyutlarıyla en geniş biçimde ve dikkatle soruşturulmakta olduğunu anlıyorum.

Malumlarınız olduğu üzere, insanlığa karşı bir suç olan İslamofobi kaynaklı söylem ve eylemler son yıllarda hızlı bir artış göstermiştir. Bu minvalde ortaya çıkan nefret suçlarının basit adli vakalar olarak değerlendirilmesi, kendilerini marjinalleşmiş hisseden topluluklarda hassasiyet ve hatta kırılmalara yol açmakta, bu da radikallere ve aşırıcılara istismar fırsatı vermektedir. Chapel Hill şehrinde vuku bulan saldırının bu mercekten de ele alınmasının ve bu olaya karşı infial duyan kesimleri kucaklayan siyasi söylemlerin ön plana çıkarılarak toplumu rahatlatıcı adımlar atılmasının zamanlı ve faydalı olacağını düşünüyorum.

Dünyanın her yerinde radikalleşme ve aşırıcılık ile mücadelede ortak hareket etmenin önemi bir kez daha görülmektedir. Gerek sizin gerek ABD Kongresi üyelerinin, mevcut hassasiyetleri dikkate alarak, bu konuda gerekli duyarlılığı sergilemeye devam edeceğinizden şüphemiz bulunmamaktadır. Bu ve gündemimizdeki bütün meseleleri ABD’ye gerçekleştireceğim ziyaret çerçevesinde 25 Mart 2015 tarihinde yapacağımız görüşmede sizinle ele almaktan memnuniyet duyacağım. Saygılarımla."