Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Suriyeli mültecileri kabul etmekte kararsız kalan Avrupa Birliği ülkelerini eleştirdi. Yılmaz, “Bu gelen insanlardan korkuyorlar. Kendilerinin refahının ve huzurunun bozulacaklarını düşünüyorlar. Bu aziz millet komşuda yangın varken kapısını açar.” dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Şarkışla ilçesindeki bayramlaşma programının ardından Sivas’a geçti. Burada Belediye tarafından Buruciye Medresesi’nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.İsmet Yılmaz, Mülteci sorununa değinerek, Avrupa Birliği ülkelerini eleştirdi.

Yılmaz şunları söyledi: “Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından Avrupa’ya mülteci akını var. 28 Avrupa ülkesi 120 bin mülteci kabul edecek. 28 ülke 120 bin mülteciyi paylaşamıyor, bazıları kabul etmiyor, çekimser kalanlar oluyor. Türkiye 2 milyon mülteci kabul etti. İngiltere 5 yıl içinde 20 bin mülteci alacağını söylüyor. 28 ülke mi Türkiye’den zengin, İngiltere mi zengin? Maddi olarak kağıt üzerinde onlar zengin gibi gözükse bile gönülleri, gözleri fakir. Bu gelen insanlardan korkuyorlar. Kendilerinin refahının ve huzurunun bozulacaklarını düşünüyorlar. Bu aziz millet komşuda yangın varken kapısını açar. Komşusu açken kendisi rahat uyuyamaz.”

“PARTİLERDEN BEKLENTİMİZ ÇÖZÜM ÜRETMELERİ”

Bütün sorunların çözümünün Meclis olduğuna işaret eden TBMM Başkanı Yılmaz, partilere seslendi. “Cenab-ı Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmadığı sürece kendi problemlerinin çözümünü de kendisi bulacaktır” diyen İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: “Millet iradesinin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi her sorunun çözüm yeridir. Bu sorunların çözümünü bir veya iki partiden değil, TBMM’de bulunan bütün partilerden ve milletvekillerinden bekliyoruz. Milletvekili milletin vekili olduğu için sorumluluğu ve yetkisi büyük. Çünkü gücünü milletten alıyor. İnşallah bu zor günleri hep beraber aşacağız.”

Programa Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun ile il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. İsmet Yılmaz daha sonra vatandaşlarla bayramlaştı.