Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, “Millî iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarılması hedefinin yılmaz takipçisi olacaktır.” dedi.

Bir mesaj yayımlayan İsmet Yılmaz, Atatürk’ün 'Benim en büyük eserim' dediği Cumhuriyet’in ilan edilişinin 92. yılının kutlandığına işaret ederek, “Devlet ve millet olarak, 1923 yılından günümüze kadar geçen sürede, zorlukları hep beraber göğüsleyerek, çoğulculuk kültürü ile barış içinde birlikte yaşama iradesinde birleştik. Farklılıklarımızı zenginlik kaynağı olarak görüp, iç barışımızı tehdit eden, milli bütünlüğümüzü bozmak isteyen hiçbir girişime fırsat vermedik." ifadesini kullandı.

“Milletimiz, Cumhuriyet ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş ve karşılaştığı sorunları birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır." diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Millî iradeye dayalı Cumhuriyet ile çok önemli atılımlar gerçekleştirdik. Anadolu’yu baştan başa imar ederken, yaşadığımız coğrafyada mazlum milletlerin umudu oldu. Eğitim ve kültürde, sanayi ve teknoloji alanında yaptığımız yatırımlarla çağdaşımız ülkelerle rekabet edebilecek bir ülke haline geldik. Dünyanın en büyük yirmi ekonomisinden biri olan devletimizi, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmek tüm milletimizin ortak arzusudur.
Millî iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarılması hedefinin yılmaz takipçisi olacaktır.”