Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara Tren Garı'nda meydana gelen patlamalarla milletin birliğine kastedildiğini söyledi.

Yapımı tamamlanan Şems-i Sivasi Halk Kütüphanesi’nin açılışı için Sivas’ta bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu,olayın alçakça, kahpece, kalleşçe bir saldırı olduğuna söyledi. Topçu, “Bugüne kadar benzerlerini ne yazık ki yaşadık. İşte terör ve terörizm böyle bir şey masumiyet dinlemez. Ama bizim altını çizerek dikkat çektiğimiz nokta şudur ki; Bu saldırıyla da görüyoruz ki bu bir Kürt-Türkmen savaşı değildir. Bunun için her zamankinden fazla birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Teröre ve terörizme karşı, bölücü teröre karşı Kürt, Türkmen dedelerimiz Çanakkale’ne neyi yaptıysa bir ve beraber onu yapacağız. Zaten bu kalleşçe ve alçakça saldırılar da göstermektedir ki yılanı beli kırılmış, kafası ayrı kuyruğu ayrı hareket ediyor. İnşallah dostta düşmanda görecek, bizimle uğraşanlarda görecek ki bu millet bundan evvelki tuzaklardan kurtulduğu gibi bundan da kurtulacak. Çünkü bu milletin, dünyaya barışı, huzuru ve refahı getirmek gibi ilahi bir kaderi var. Zaman zaman bunlar çeşitli tuzaklarla, ihanet şebekeleriyle kesintiye uğrayabilir. Ama onları sevindirmesin, bu ilahi kaderin bitmesi tükenmesi ancak o ilahi kaderi yazanın elindedir. Biz ilahi kadere sahip bir milletiz. Dünyaya barışı, huzuru, refahı getirmek bize nasip olacaktır.” diye konuştu.

YILMAZ: MİLLETİN BİRLİĞİNE VE BERABERLİĞİNE ZARAR VERMEK İSTİYORLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ise kütüphane açılışında yaptığı konuşmada, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Terörün kazanma şansı olmadığını sadece zarar verme potansiyeli bulunduğunu kaydeden Yılmaz, şunları ifade etti: “Peki kazanamayacağı bir davayı bildiği halde niçin teröre devam eder çünkü iradesi kendinde değildir. Dışarıdan güdümlüler de ondan. İstiyorlar ki bu milletin birliğine, beraberliğine zarar versinler. İstiyorlar ki bu milletin medeniyet yürüyüşünü aksatabilsinler. İnşallah bu millet bir ve beraber oldukça kardeş oldukça. Bu kervan yoluna devam edecek. Sadece bu coğrafyanın değil bütün mazlum milletlerinde umudu olmaya devam edecektir.”