TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Türkiye’de en iyi sağlık sistemlerinden birine sahibiz. Obama bir sağlık reformu yasası çıkardı, İnanın Türkiye’deki sağlık reformundan daha geride. Sağlık Bakanımız Harvard Üniversitesi'nde ‘sağlık reformu nasıl gerçekleştirildi’ diye ders verdi. Başka ülkelere ders verecek durumdayız.” dedi.

Yılmaz, 3,5 yıl önce 600 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi diye inşaatına başlanan ancak Devlet Hastanesi olarak bitirilen Yeni Numune Hastanesi düzenlenen törenle açıldı.

SALONU BOMBA UZMANLARI DİDİK DİDİK ARADI

Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan Numune Hastanesi’nde düzenlenen açılış töreni öncesi sıkı güvenlik önlemleri alındı. Açılışa gelenler üst aramasından geçirilirken, törenin yapılacağı konferans salonu da bomba arama uzmanları tarafından didik didik arandı. Aramada bomba uzmanı köpeklerde kullanıldı. Ekipler kontrol için bıraktığı şüpheli paket, köpek tarafından anında bulundu. Açılış töreni TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın hastaneye gelmesiyle başladı.


Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti iktidarında yapılanlar ile öncesini kıyaslayarak, sağlıkta gelinen noktalara değindi. Yapılması gerek daha çok şey olduğunu dile getiren İsmet Yılmaz, “Kendi aşımızı üretmemiz lazım.” diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE DÜN DERSİ VERMEK LAZIM"

Konuşmasında eski Türkiye ile yeni Türkiye’yi değerlendiren TBMM Başkanı Yılmaz, şunları kaydetti: “Eski Türkiye ve yeni Türkiye nedir denildiğinde hep bu örnek verilir, dün Zara’nın Ekinli Köyü’nde bir köprü açılışı yaptık. Yeni ile eski köprü bir birine çok yakın. Ama eskiyi yıkıyoruz, o zaman yeni kalıyor. Belli bir zaman sonrada eleştirmeye ve yetersiz olduğunu söylemeye başlıyoruz. Dolayısıyla eski Türkiye’yi bazıları özlüyor. Bölünmüş yolları bir hafta kapatın, iş size eski köprü. Ama bunu bile yapmak doğru değil, trafik kazalarındaki riski artırırsınız ve nice canlara mal olur, o risk bile alınmaz. Bazıları niçin eski Türkiye’ye hayran olur veya onu isterler akıl alır gibi değil. Yine sağlıkta eski Türkiye’yi isteyenler var olacak şey mi? Her zaman anlatmışımdır; İstanbul Samatya SSK Hastanesi’nde doktorların belli bir hasta sayısı vardı, muayene olmak için sıra almak gerekiyordu bunun içinde sabahın 4’ünde gidip sıra almanız lazımdı. Eski Türkiye işte bu. Eskiyi çok çabuk unutuyoruz, dolayısıyla dün dersi verilmesi lazım. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, toplu konutta, çevrede dün nasıl diye, zira hafızai beşer nisyan ile maluldür. Bunları unutmamak lazım”

“SAĞLIK REFORMLARI BİZDEN GERİDE”

Türkiye’nin en iyi sağlık sistemlerinden birine sahip olduğunu kaydeden İsmet Yılmaz, “Obama bir sağlık reformu yasası çıkardı. İnanın Türkiye’deki sağlık reformundan daha geride. Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’ı Harvard Üniversitesi’ne çağırdılar, uzun bir süre kaldı; ‘Türkiye’de sağlık reformunu nasıl gerçekleştirildi' diye orada ders verdi. Başka ülkelere ders verecek durumdayız. Bugün Avrupa’dan Türkiye’ye ameliyat ve sağlık için gelenler var. Dolayısıyla sağlık turizmi diye yeni bir dal açıldı. Herhalde 70 bini aşan bir hasta var dışarıdan gelen bunu da artırmayı planlıyoruz. Sağlık turizmi de her geçen gün artıyor.” ifadesini kullandı.

“KENDİ AŞIMIZI ÜRETMEMİZ LAZIM”

2003 yılında sağlıkta memnuniyet oranı yüzde 39.5 iken, bugün sağlıkta memnuniyet oranının yüzde 70’i geçtiğini aktaran TBMM Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradan da anlıyoruz ki daha yapmamız gereken çok şey var. Nitelikli yatak oranını yüzde 90’na çıkarmamız lazım. Her aile hekimine düşen nüfus sayısını 3 bine indirmemiz, koruyucu hekimliği yaygınlaştırmamız lazım. Evde sağlık hizmetlerini belediye ve Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı ile entegre halinde daha iyi yapmak lazım. Kendi aşımızı üretmemiz lazım. Kamu özel ortaklığı ile inşa edilen Şehir Hastanelerini yaygınlaştırmak lazım.”

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler kurdele keserek hastanenin açılışını gerçekleştirdi. Yılmaz, daha sonra hastaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.