TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, “Bu seçimde aziz hemşehrilerimiz Türkiye’nin istiklaline ve istikbaline karar verecektir. Bu Türkiye’nin seçimidir, seçimimiz de bizim kaderimizdir.” dedi.

Sivas Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Çöpten Enerji Üretim Tesisi’ törenle açıldı. Açılış için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz ile eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız karayoluyla Sivas’a geldi. Seyfebeli mevkiinde düzenlenen tören öncesi koku olmaması için etrafa gül suyu sıkılırken, alana sinek gelmemesi içinde böcek ilacı kullanıldı. Buna rağmen törene katılanlardan bazılarının kokudan etkilenmemek için burunlarını mendille kapattıkları gözlendi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz burada yaptığı konuşmada, terör saldırılarına değinerek, şöyle devam etti: “Bu yapılan bütün saldırılar Türkiye’nin birliğine bütünlüğüne yöneliktir. O halde bu saldırıları boşa çıkarmak için Türkiye’nin birliğine ve beraberliğine daha çok önem vermemiz lazım. Bu yapılan saldırılar Türkiye’nin demokrasisine ve özgürlüklerimize yapılan saldırılardır. O halde daha çok demokrasiye ve özgürlerimize daha çok sahip çıkacağız. Bu yapılan saldırılar Türkiye’nin istikrarına yapılmış saldırılardır. Rusya’nın devlet başkanı da, Fas’ın devlet başkanı da böyle diyor. O halde yapmamız gereken Türkiye’nin istikrarına sahip çıkmamızdır. Yine bu saldırılarla yönetenle, yönetilenler arasında bir güven krizi ortaya çıkarmak istiyorlar. İşte bunu boşa çıkarmak için hakkıyla yönetenlere sahip çıkmamız gerekiyor. Bu saldırıları yapanlar Türkiye’yi güçsüz göstermek istiyorlar. Oysa Türkiye’nin bu coğrafyada lider ülke ve 21. yüzyılda Türkiye’nin yüzyılı olacaktır.”

“SEÇİM BİZİM KADERİMİZDİR”

Türkiye’de halkın iradesinin hakim irade haline geldiğini kaydeden Yılmaz, “Demokrasi milleti hakim seçilmişleri de hadim kılma mücadelesidir ve siyasette kendi yatağında akmaya başladı. Bundan önce hiçbir seçimde herhangi bir partinin seçim beyannamesi takip edilir miydi? İlk defa partilerin seçim beyannameleri takip edilir ve sokağa çıktıklarında milletvekillerine ‘o parti şunu vadediyor, siz ne vadediyorsunuz? diye sorulur oldu. Bu seçimde aziz hemşerilerimiz Türkiye’nin istiklaline ve istikbaline karar verecektir. Bu Türkiye’nin seçimidir, seçimimiz de bizim kaderimizdir.” diye konuştu.

“BU TESİSLER HER ŞEHİRDE ARTIYOR”

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasında “Bu tür tesisler, Türkiye’de refah seviyesinin artıyor olmasıyla beraber günlük 400 ton çöpün temizlenmesi ve bunun enerjiye dönüşmesinden bahsediyoruz. Çöpten çıkan metan gazının birçok gazdan zehirli olduğunu ve yaşadığımız dünyaya çok menfi zararlarının olduğu biliniyor. Bu açıdan bu tür projelerin çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Burada üretilecek olan enerji, yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırımla beraber her bir metreküp doğalgaz ithalatını önleyen ve yenilebilir kaynaklarımızın ön planda olduğu tesislerdir. Bunların sayısı hemen hemen her şehirde gittikçe artıyor.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Taner Yıldız ile birlikte butona basarak açılışı gerçekleştirdi. Yılmaz ve Yıldız daha sonra tesisleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Törene Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Milletvekili Hilmi Bilgin ile protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

TESİSTE 10 BİN HANELİK ENERJİ ÜRETİLECEK

30 bin kişinin enerji ihtiyacını karşılayacak tesis için yaklaşık 90 hektar alanda yapılan çalışmayla 15 gaz bacası kurulan bölgede, enerji üretimi sağlanacak. Buradan elde edilen enerji ile aylık 10 bin hanenin enerji ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca belediye tesis sayesinde yıllık 600 bin lira sabit kira geliri sağladığı gibi üretilen enerjiden kademeli olarak ta pay sahibi olacak.