Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 25. Yasama Dönemi 1. Yasama Yılının 2. Birleşimi saat 15.00'te açıldı. Birleşimi, Meclis geçici Başkanı Deniz Baykal yönetiyor. TBMM Genel Kurulu'nda, 25. Dönem milletvekilleri tarafından Meclis Başkanı seçilecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Genel Kurula gelirken AK Partili milletvekilleri tarafından alkışlandı. Davutoğlu ile Baykal selamlaştı. Oylama işlemine geçilmeden önce yemin etmeyen milletvekilleri ant içtiler. Kaza geçirdiği için tekerlekli sandalyede Meclis Genel Kurulu'na gelen HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan, yemin etti. Toplam 6 milletvekili ant içti.

TBMM Başkanlığı için Milli Savunma Bakanı AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışıyor.

AK Parti'nin adayı İsmet Yılmaz, Başbakan Davutoğlu ile yan yana otururken; MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yan yana oturdu. Dengir Mir Mehmet Fırat ise HDP grubunun en önünde oturdu.

Ant içmeden sonra Bakanlar Kurulu'nun istifasına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tezkeresi okundu. Daha sonra Meclis Başkanlığı seçimine geçildi. Mecliste grubu bulunan partilerin, Meclis Başkanlığı için gösterdiği adayların adaylık önergeleri okundu. TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, oylamaya ilişkin kuralları okudu. Sonra oylamaya geçildi.

Başkan seçimi gizli oyla yapılıyor. İlk iki oylamada üye tamsayısının 2/3'ünün (367), üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan 2 aday için 4. oylama yapılacak. 4. oylamada en çok oy alan üye Başkan seçilecek.