ANKARA (İHA) – TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, “Türkiye’de ’Kürdistan’ diye bir bölge yoktur. Türkiye’nin bütün bölgeleri eşittir, hiçbirinin birinden farkı yoktur. Burası Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu’dur” dedi.

Türkiye Büyük Millet Melisi Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi grup önerisi görüşüldü. Bu görüşmeler esnasında Halkların Demokratik Partisi Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, konuşması esnasında ’Kürdistan’ kelimesini kullanması üzerine Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, şöyle konuştu:
"Türkiye 780 bin kilometrekare yüzölçümü olan kara parçasıdır. Türkiye’de ’Kürdistan’ diye bir bölge yoktur. Türkiye’nin bütün bölgeleri eşittir, hiçbirinin birinden farkı yoktur. Burası Türkiye Cumhuriyeti Parlamentosu’dur. Lütfen burada ayrımcı bir dil kullanmayalım."

Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili İdris Baluken, Türkiye coğrafyasında Kürt vatandaşların yaşadığı kültürel bir yapının var olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı Anayasa’yı örnek göstererek, Kürdistan gibi bir tanımının Anayasa’da olmadığını söyledi. Bostancı, Anayasa değişikliğine işaret etti. Bahçekapılı söz alarak, "Kürdistan diye bir coğrafi, kültürel, sizin saydığınız bir tanımlamanın ötesinde siyasi bir terminoloji kullandığı için itirazımı yaptım. Bu itirazımı sonuna kadar savunacağım" şeklinde konuştu.