Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Başkan Cemil Çiçek'in başkanlığında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel gündemle toplandı.

Meclis Genel Kurulu'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Bakanlar Kurulu'nun üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları, Yüksek Yargı'nın başkan ve üyeleri ile çok sayıda yabancı diplomat ve büyükelçi hazır bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Meclis Genel Kurulu'na gelmedi, onun yerine Grup Başkanvekili İdris Baluken ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder geldi.

MUHALEFET, ERDOĞAN İÇİN AYAĞA KALKMADI

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açılan Meclis Genel Kurulu'nda TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'te yerini aldığını söyledi. Bu sözler üzerine AK Partili milletvekilleri ile Bakanlar Kurulu üyeleri ayağa kalkarak Erdoğan'ı alkışladı. Erdoğan da ayağa kalkarak selamladı. Ancak CHP, MHP ve HDP sıralarından kimse ayağa kalkmadı ve alkışlamadı.

Meclis'in açılışının 95. yılının coşkuyla kutlandığını dile getiren Çiçek, bu vesile ile Atatürk ve Meclis'in kurucusu gazi milletvekilleri başta olmak üzere tüm şehitleri andı. "23 Nisan 1920, milletimiz için bir milattır." diyen Çiçek, "Bu Meclis, herhangi bir Meclis değil, Gazi Meclis'tir. Kurucu Meclis'tir. Çünkü devleti yeniden kurmuştur." ifadelerini kullandı. Meclis'in açıldığı andan itibaren Türk milletinin yegane temsilcisi olduğuna dikkat çeken Çiçek, ülkemize, milletimize yönelik saldırıların oyunlarının bitmediğini, bundan sonra da bitmeyeceğini vurguladı.

"Değişik adlarla, değişik senaryolarla bugün de sahneye konulmaktadır." diyen Çiçek, şöyle devam etti: "Son günlerde bazı şahısların ve bazı parlamentoların Ermeni diasporasının ve arkasındaki güçlerin yürüttükleri bir iftira ve karalama kampanyasına şahit oluyoruz. Tek yanlı, önyargılı, tarihi gerçeklikten ve objektiflikten uzak, yok hükmünde olan bu söylem ve kararlarla bir tezgah kurulmaktadır. Bu yüce çatı altında ve milletin Meclisi’nin başkanı olarak belirtmek isterim ki, 1915’de Ermeni çetecilerin eline silahı tutuşturanlar, on binlerce vatan evladının masum kanını akıtılmasını teşvik ve tahrik edenler, her türlü desteği sağlayanlarla günümüzde ülkemizi kana bulayan binlerce vatandaşımızın kanını akıtıp yüreğimizi dağlayan teröristlere silah veren, eğiten, teşvik aynı adresler, aynı çevrelerdir. Kırk yıldır kanlı terör eylemleri ile maddi-manevi bize çok şey kaybettirdiler. Şimdi de sözde soykırım yalanlarıyla yeni bir saldırı başlattılar. Bunu iyi anlamamız lazım. Bu söylem ve kararları alanların bazılarının elleri kirli ve kanlıdır."