Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimi öncesi yoğun mesaisine devam ediyor. Bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda torba kanun görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden torba kanun ile lisans mezunu ebeler, meslekleriyle ilgili lisansüstü eğitim alarak uzmanlaştıktan ve diplomaları Sağlık Bakanlığı'nca tescil edildikten sonra uzman ebe olarak çalışabilecekler. Ebeler, meslekleriyle ilgili olan özellik arz eden birim ve alanlarda belirlenecek esaslar çerçevesinde yetki belgesi alacak. Üniversite, yabancı dilde eğitim veren program açma, yabancı yükseköğretim kurumları ile ortak program yürütme de dahil olmak üzere yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarıyla her türlü işbirliğine dair protokol yapabilecek.

Ayrıca, TBMM Genel Kurulu'nda muhalefet partilerinin hükümet üyeleri hakkında verdiği gensoru önergelerinin ön görüşmeleri gerçekleştirilecek. MHP'nin, Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında verdiği gensoru önergelerinin ön görüşmeleri yarın yapılacak. TBMM Anayasa Komisyonu'nda ise seçilme yaşını 18'e indiren Anayasa değişikliği teklifinin ele alınması bekleniyor. İçişleri Komisyonu'nda da İç Güvenlik Paketi'nin Genel Kurul'da görüşülmeyen maddelerinin düşürülmesine ilişkin hükümet önergesinin görüşmelerine devam edilecek.

Ayrıca, Meclis'te grubu bulunan partilerden CHP ve HDP'nin grup toplantıları olacak.