Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, bugün 550 milletvekili yemin edecek. TBMM'de yemin töreni için tüm hazırlıklar tamamlandı.

TBMM, 25. Dönem Genel Seçimleri'nin ardından seçilen milletvekillerini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. Mazbatalarını alan milletvekilleri Parlamentoya kayıtlarını yaptırdı. Şimdiye kadar 527 milletvekili kayıt işlemlerini tamamladı. Oluşturulan kayıt masası düne göre bugün daha sakin. Bugün kayıt yaptıranlar arasında AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı yer aldı.

Meclis'te, milletvekillerinin yemin töreni için herşey hazır. TBMM Şeref Holü'nde son kontröller de yapıldı. TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin yemin edeceği konuşma kürsüsü gözden geçirildi. Ses sistemi ayarları yapıldı. Milletvekillerinin oturacağı masalara güller konuldu. Genel Kurul ve dinleyici locaları, güvenlik taramasından geçirildi.

TBMM Başkanlığı devir teslim töreni saat 13.30'da yapılacak. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, görevini Deniz Baykal'a devredecek. Ardından, en yaşlı üye sıfatıyla Meclis Başkanlığı yapacak olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, saat 14.00'de TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak. TBMM Genel Kurulu'nda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılışı ile 25. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni ise saat 15.00'te gerçekleştirilecek.

Milletvekilleri bugün yemin edecek ve ardından Meclis Başkanı seçim süreci başlayacak. Aday belirleme süreci 5 gün sürecek. Sonraki 5 günde ise seçim yapılacak. Meclis Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı muhalefete bağlı. Uzlaşamazlarsa yine bir AKP'li isim seçilecek.