TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında tartışma çıktı.
TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında tartışma yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Özgür Gündem gazetesinin nöbetçi genel yayın yönetmenlerinin tutuklanmasına ilişkin olarak savcılığın bir gazeteye terör faaliyetinden dolayı işlem başlattığını hatırlatarak, "İşlem bizim değil, idarenin değil, yürütmenin değil, yargının faaliyeti. Ama siz istemediğiniz kişilere bir yargı kararı verilince başka davranıyorsunuz, sevdiklerinize olunca başka davranıyorsunuz. Olmaz, yargı faaliyeti yargı faaliyetidir. Beğenmezseniz itiraz edersiniz, kavga ederiz, konuşur, tartışırız oraları da. Ama sabahtan beri kaç arkadaş söz aldı? Arkadaşlar, sizin, basın özgürlüğü diye ifade ettiğiniz mesele Fransa’da da, İngiltere’de de var, benzer davalardan hüküm giyen insanlar var. O mesele, terörle ilgili yapılan bir adım, işlem. Abdullah Öcalan’ın yazarı olduğu bir gazete, manşetleri okusam korkarım, öyle bir gazete. Siz bunu burada savunma hâline giriyorsunuz” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Genel yayın Yönetmenleri’nin tutuklanmasına ilişkin olarak, “Şebnem Korur, Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin, tutuklandı. Utanmıyorsunuz, biz utanıyoruz Türkiye adına, biz utanıyoruz. ‘Şebnem Korur’ dediğiniz kişi Türkiye’nin adli tıptaki en önemli akademisyeni. Uluslararası bir standart var, İstanbul Protokolü, işkencenin ve kötü muamelenin tespitinde; o protokolü yazan kişi, o protokolü yazan. Pozantı’yı kapattık ya, o protokolü yazan kişi” ifadelerini kullandı.
Özel, “Dün Bolu Milletvekilimiz Tanju Özcan, Onuncu Yıl Marşı’nı kaldırdınız diye. Ya, bunu ilk duyduğunuzda yapacağınız iş Millî Eğitim Müdürüne ‘Senin bu marşla ne alıp veremediğin var’ demek. Siz sormadınız biz size soruyoruz. 29 Ekimi, 23 Nisanı yasaklamak var ama düğün serbest, halay serbest, İzzet Yıldızhan’la birlikte düğünler yapmak, halaylar çekmek serbest; 19 Mayısın, Onuncu Yıl Marşı’nın yasaklanmasına milletvekilimiz karşı çıkınca gaz bombasıyla, göz yaşartıcı bombayla, göz yaşartıcı gazla, portakal gazıyla mukabele ediyorsunuz. Milletvekilimiz dün kör olabilirdi. Grup Başkan Vekilimiz Levent Gök’e portakal gazı sıktınız, iki gün boyunca hastanede yattı. Ülkeyi faşizme doğru götürüyorsunuz” şeklinde konuştu.