TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu toplandı. Meclis’teki tokmaklı kavganın yankıları komisyonda da sürdü. Kavga ile ilgili konuşan muhalefet partisinin sözcüleri konuşmaları AK Parti’li vekiller tarafından kesilince tansiyon biranda yükseldi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, iki gün önce Meclis'te naoş bir hadise yaşandığını hatırlatarak Meclis'te yaşanan iktidar şiddetini kınadı. Meclis'e yakışmayan bir olay olduğunu dile getiren Susam, toplumun giderek kamplaştığı, gerginleştiği, cinnet getirme noktasında olmadık nedenlerle insan öldürülen bir ülkeye gelindiğini vurguladı. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve psikolojik koşulların giderek zorlaştığını kaydetti. Bunun temel nedeninin ise yönetim anlayışı olduğunu söyledi. Şiddetin Meclis'in dilinin olmaması gerektiğini belirtti.

Bu açıklamalara AK Parti'li vekiller tarafından tepki geldi. Susam da bu tepkilere "İşte tahammülsüzlüğünüz o kadar belli ki. Sizde konuşun biz de konuşalım; artık tahammül edin." dedi. Tartışmalar devam etti. Daha sonra da CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, "Ne söyleyeceğimize de siz karar verin de biz burada hiç oturmayalım." diye konuştu. AK Parti'li vekiller neyin konuşulacağına iç tüzüğün karar verdiğini söyledi.

AK Parti'li vekilin Ören'i 'Hadi oradan' demesi tansiyonu yükseltti. Komisyonun CHP ve MHP’li üyeleri, sözlerinin AK Parti’liler tarafından kesilmesine tepki gösterdi. Bu defa CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile AK Parti'li vekiller arasında 'sana ne' tartışması yaşandı. Susam'ın sürekli "sana ne" demesi üzerine AK Parti'li vekil "sana ne diye birşey yok" karşılığını verdi.

Tartışmaların sürmesi üzerine araya giren Komisyon Başkanı İbrahim Halil Mazıcıoğlu, "Sevgili vekiller biraz sakin olursak; tüm söz ve cevap isteyen arkadaşların hepsine söz vereceğim." şeklinde konuştu. Ancak tartışmalar devam etti.

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, AK Parti'li vekillere "Sandalyeyi yerinden kaldırıp başına vuran sizin arkadaşınız. Ben gördüm." ifadelerini kullandı. Tartışmaların ardından Susam, konuşmasına devam etti.

Zaman zaman komisyonda yine gerginlikler sürdü.