25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, kayıt işlemlerini tamamladı.

Meclis'e tekerlekli sandalyedeki oğlu Zerdeşt, kızı Hiva ve eşi Canan Miroğlu ile birlikte gelen Miroğlu, rozetini oğlu Zerdeşt'e taktı. Kaydını yaptıran Miroğlu, oğlu Zerdeşt'in kendisine büyük destek verdiğini belirterek "Zerdeşt benim oğlum. Benim hem siyasi yaşamımda hem de yazarlık yaşamımda belirleyici bir rolü var. O bu desteği sunmasaydı bugün parlamentoda olmayacaktım. O benim meleğim, yanında iki melek daha var, annesi ve kızım Hiva." diye konuştu.

Koalisyon ve çözüm sürecine ilişkin bir soruya Miroğlu, geçici bir konjektör olduğunu ve burada çözüm sürecinin biraz muallakta kaldığını ifade etti. Muallakta kalmaması gerektiğini belirten Miroğlu, bu dönemde AK Parti'nin çözüm sürecinde geliştirdiği politikalara sahip çıkacağına inandığını vurguladı. Koalisyon şartlarının ne olacağını şimdiden kestirmenin zor olduğuna dikkat çeken Miroğlu, CHP ve MHP ile yapılacak bir koalisyonla çözüm süreci ve AB bakımından farklar olacağını kaydetti. Çözüm sürecinin bu ülkenin milli bir meselesi olduğunu dile getiren Miroğlu, bu milli meselenin her zaman koalisyonun gündeminde olacağını kaydetti.

Dolmabahçe mutabakıyla ilgili bir soruya ise Miroğlu, "Dolmabahçe mutabakatı tartışmalı bir konu oldu. Bu tartışmayı artık sürdürmemek lazım, yeni bir sayfa açmak lazım, oraya takılıp kalmamak lazım. Çözüm sürecinde elde ettiğimiz tecrübeleri siyasi partiler olarak hepimiz bir muhasebe yaparak yola devam etmek en doğrusu. Bu bakımdan çözüm süreci ise en temel problemlerimizden birisi, Suriye'de olup bitenlere baktığınız zaman, bölgede AK Parti'nin kaybettiği oylara baktığınız zaman, bir siyasi kopuşun daha da derinleşmemesi için Doğu ve Güneydoğu'da bu siyasi boşluğu doldurabilmek için bence çok hassasiyet ve duyarlılık göstermek gerekiyor. Çünkü bu siyasi boşluk kaybolduğu zaman, yerine Türkiye'nin merkez sağ ve sol partilerinden birisi doldurmuyor maalesef. HDP bölge partisi niteliğinde. Onun ezici bir siyasi ağırlığı söz konusu oluyor. Bu Kürt toplumu açısından makul birşey değil." karşılığını verdi.