MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Partili 4 bakanın yolsuzluk dosyaları konusunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kendini yargı yerine koyarak bakanların Yüce Divan'a çıkıp aklanmalarını engellediğini söyledi. Bunun bakanlar için zul olduğunu dile getiren Halaçoğlu, kim olursa olsun herkesin yargı önüne çıkarak yaptıklarından hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

MHP Kayseri milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Hasan Ali Kilci ve Süleyman Korkmaz İl Seçim Kurulu’ndan milletvekili mazbatalarını aldı. Kayseri Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Yusuf Halaçoğlu'na mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Buket Sicimgiller verdi.

'YOLSUZLUK YAPILDIĞINA HERKES KANİDİR'

Mazbatayı aldıktan sonra açıklama yapan Halaçoğlu, hükümet kurulmasıyla ilgili koalisyon olasılıkları hakkında bilgi verdi. Yolsuzlukla ilgili hiç kimseye ayrıcalık tanınamayacağını anlatan Halaçoğlu, şunları söyledi: "Kim ki bir ülkede yolsuzluğa batmışsa, iştirak etmişse, bu cumhurbaşkanı, başbakan, genel başkan, milletvekili, bakan da olabilir. Kim yolsuzluk yapmışsa haksız yere kazanç elde etmişse, rüşvet yemişse, hırsızlık yapmışsa, kim olursa olsun dünyanın her yerinde yargı karşısına çıkarlar. Bizim söylediğimiz şudur. Savcılık tarafından TBMM’ye gönderilmiş 4 bakan hakkında fezleke var. Bu fezlekelerde açık ve net kamuoyu dahil olmak üzere bir yolsuzluk yapıldığına herkes kanidir. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi sanki yargı gibiymiş, kendisini onun yerine koyarak bu bakanların Yüce Divana çıkıp aklanmalarının önüne geçmiştir. Bu da o bakanlar içinde zul ve yazıktır. Dolayısıyla herkes hukukun karşısına çıkıp yaptıkları işten hesap vermelidir."

Yusuf Halaçoğlu, paraları sıfırlamaya çalışanların 17-25 Aralık yolsuzluğun önüne savcı ve hakimlerin yerlerini değiştirerek set çekenlerin karşısında olduklarını belirterek, "Biz hukukun bağımsız olması talebindeyiz. Herhangi bir siyasi askeri vesayet altında hukuk olmamalıdır. Hukuk özgür olmalıdır. Özgürce hakimler karar vermelidir." dedi.

'HSYK’NIN AÇIKLAMASIYLA HUKUKUN NASIL BİR VESAYET ALTINA GİRDİĞİNİ GÖRÜYORUZ'

MHP Milletvekili Halaçoğlu, HSYK Genel Sekreteri’nin seçim öncesinde yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Genel Sekreter, seçim sonrasında şu kişiler hakkında berat verilirse gereken yapılır gibi tehditte bulunması aslında hukukun nasıl bir vesayet altında olduğunu gösteriyor. Dünyanın hiçbir yerinde hukuk adamı verdiği karadan dolayı tutuklanmaz. Bir üst mahkeme kararın yanlış olup olmadığına karar verir. Sadece hukuk adamları rüşvet yemişse, suiistimallerde bulunmuşsa bu insanlar yargılanır ve görevlerinden alınır. Aksi takdirde böyle bir uygulama vesayeti getirir. Bu halkın yargıya olan güvenini sarsar. Düzen bozulur. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’de bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur." diye konuştu.

'YOLSUZLUKLA MÜCEDELE, ÜLKENİN BİRLİK VE BAREBERLİĞİ, HUKUK DEVLETİ'

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, koalisyon ile ilgili sorulara verdiği cevapta üç konuya dikkat çekti. Yolsuzlukla mücadele, ülkenin birlik ve beraberliği ile hukuk devletine vurgu yapan Halaçoğlu, şu açıklamada bulundu: "Her parti iktidar olmak için vardır. Biz de partimiz olarak seçim sonrasında olmazsa olmazlarla ilgili açıklamamız oldu. Cumhurbaşkanı, Sayın Davutoğlu’nu görevlendirirse bizimle de görüşecektir ve orada değerlendirecektir. Biz ülkemizle ilgili şeyler söylüyoruz. Birincisi yolsuzlukla mücadeledir. Buna hiçbir siyasi partide itiraz edemez. Mücadele etmesi gerekir. İtiraz edecek partide yolsuzluk taraftarı bir partidir o zaman. Çözüm süreci ülkenin çözülme süreci haline gelmiştir. Nitekim bundan seçimlerden sonra AKP de tedirgin olmuştur. Diyarbakır’da 11 milletvekilinden birini AKP diğerlerini HDP çıkardı. Baskı ile oy kullanıldığı, bunu herkes biliyor. İkinci isteğimiz ülkenin birlik ve beraberliğidir. Bunu bozacak hiçbir yerde MHP yer alamaz. Üçüncüsü hukuk devleti niteliğini taşıyan bir sistem istiyoruz. Vesayet altında, hangi vesayet altında olursa olsun kabul edilemez ve hukuk sistemiz herkesin inandığı ve adil olan bir hukuk sistemi olmalıdır. Bunu kimse de reddetmez. Cumhurbaşkanı, Anayasa'nın kendisine çizdiği hudutlar içinde kalması talebi var. Bunlardan taviz yok. Milli değerlerimizden taviz veremeyiz. Bu ilkeler çerçevesinde AKP bizimle koalisyon kurmak isterse bunu konuşuruz."

'PKK’NIN UZANTISI PYD AKDENİZ'E İNMEYE ÇALIŞIYOR, IŞİD MİLİTANLARI TÜRKİYE’YE GİRİYOR'

Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili de konuşan Halaçoğlu, PKK’nın uzantısı olan PYD’nin Akdeniz’e inmeye çalıştığını ileri sürdü. Halaçoğlu, yaşanan gelişmeler karşısında endişelerini şöyle dile getirdi: "Tel Abyad PYD’nin eline geçti. PYD, PKK’nın uzantısıdır. Kuzey Irak’tan Hatay’a kadar olan bölge PYD’nin yani PKK’nın eline geçti. Akdeniz’e inmeye çalışıyor. Büyük Kürdistan devleti için adımlar atılmış gibi görünüyor. Sorunlar var. IŞİD militanları Türkiye’ye girmeye çalışıyor ve farklı yollardan giriyor. 2 milyon mülteci farklı bölgelerde asayiş ve sağlığı bozacak şekilde dolaşıyor. Bunlar büyük sorun."

'EKONOMİDEKİ DURUM YUNANİSTAN GİBİ OLMAMIZA NEDEN OLABİLİR'

Yusuf Halaçoğlu, ekonomideki göstergelerin kötü olduğunu belirterek, asgari geçim indiriminin şu an yüzde 61 seviyelerinde olduğunu hatırlattı. MHP’nin ekonomideki durumu göz ardı edemeyeceğini anlatan Halaçoğlu, "Asgari geçim indirimi şu an yüzde 61’e indi. Bunun yıl sonu yüzde 50’ye ineceği ve Yunanistan gibi maaşları ödeyemeyecek duruma düşeceğiz. Ekonomik gidişat söz konusudur. Bunlar dikkate alınarak hükümet kurulacak. Bunların bilinmesi gerekir. Böylesi büyük ve riskli konularda kendi üzerine düşen görevleri ülkemiz menfaatleri için yerine getiririz. Kimse MHP’den terör uzantısı bir siyasi parti ile birlikte olmamızı beklemesin. Bebek katilleri ile bir araya gelen bir MHP düşünülemez." diye konuştu.