TBMM Genel Kurulu'nda partilerin önergelerinin görüşüldüğü kapalı oturumda arbede yaşandığı ve CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu ile Mahmut Tanal ve HDP milletvekilleri Sabahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü’nün yaralandığı iddia edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 56'ncı Birleşimi, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından açıldı. Genel Kurul’a İç Güvenlik Paketi'nin gelmesi bekleniyor. Meclis araştırması açılmasına ilişkin üç önerge okunarak bilgiye sunuldu. HDP grubu, paralel yapı, yargı, güvenlik, TSK, istihbarat, gizli dinleme,... önergelerinin görüşülmesini istedi. HDP’nin önergesi AK Partili vekillerin red oyuyla kabul edilmedi. Usül tartışmasının ardından HDP grubunun önerisi yeniden oylandı ve tekrar AK Parti’nin red oylarıyla kabul edilmedi. MHP grubunun işsizlik ve buna bağlı olarak gelişen iç göç sorununun araştırılması önergesi okundu. Öneri üzerinde görüşmeler sürerken CHP'nin önergesiyle görüşmelere kapalı oturumda devam edildi.

Bahçekapılı, kapalı oturumda görüşmeleri yapılan Milliyetçi Hareket Partisi grup önerisinin oylamasının sonucunda grup önerisinin kabul edilmediğini açıkladı. Ardından CHP'nin Uludere ile ilgili araştırma önergesinin ele alınması önerisi okundu. Öneri, AK Parti'nin önergesiyle kapalı oturumda görüşüldü. Kapalı oturumun ardından Bahçekapılı, CHP önergesinin de kabul edilmediğini açıkladı.

Ardından AK Parti’nin görüşmelerin süreleri ve günleri ile ilgili verdiği önergesi okundu. Önergenin görüşülmesi AK Parti ve HDP’nin teklifi üzerine kapalı oturumda yapılmaya geçildi.

Kapalı oturum devam ederken muhalefet vekilleri sosyal paylaşım adreslerinden oturumda kavgaların yaşandığı bilgilerini paylaştı. Görüşmeler esnasında arbede yaşandığı ve CHP milletvekilleri Musa Çam, Aykut Erdoğdu ile Mahmut Tanal ve HDP Milletvekilleri Sabahat Tuncel ile Ertuğrul Kürkçü’nün yaralandığı iddia edildi.

CHP Millekvekili Müslim Sarı, resmi Twitter hesabından şu bilgileri paylaştı: “Şu an hastanedeyiz. İzmir milletvekilimiz Musa Çam. AKP faşizminin son kurbanı oldu. Kaburgasında çatlak var.”

CHP Milletvekili Binnaz Toprak da Twitter hesabından, “Meclis'te AKP'lilerin saldırısında arkadaşımız Musa Cam sedye ve ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bizden ve HDP'den darbe alan başkaları var" paylaşımında bulundu.

CHP Milletvekili Ali Özgündüz de şu bilgileri paylaştı: “AKP'li gözü donmuş vekiller, İstanbul MV @aykuterdogdu Mahmut TANAL ve İzmir MV @musacam a saldırdılar!. Adamlar Meclis'te eşkıyalık yapıyorlar.”