CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçimlerde tek başına iktidar olacağını söyledi. Bingöl, "Türkiye’de yaşananlar AKP derin devletinin burada bir takım senaryoları hayata geçireceğinin göstergesidir. Bize mayın tuzakları kuruyorlar. Bize bir takım tezgâhlar oluşturuyorlar iktidarımızı engellemek adına. Ama yağma yok, bunların hepsini boşa çıkaracağız." dedi.

CHP'nin milletvekilleri adaylarına adaylık genel merkezde düzenlenen törenle mazbataları verildi. Törene, Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seçime katılacak adaylar ve başvuru yapıp da seçilememiş adaylar katıldı.

'BİZ TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAĞIZ'

Katılımcılara hitap eden Tekin Bingöl, seçimler sonrası CHP’nin tek başına iktidar olacağına vurgu yaparak, "Kadınlarımızın ve gençlerimizin öncülüğünde, parti duayenlerimizin yol göstericiliğinde biz 2015 seçiminde hiç kuşkusuz iktidar olacağız. Başka şansımız yok. Türkiye’de kötü giden bu gidişatı ters düz etmenin tek şartı var CHP iktidarı. Biz tek başına iktidar olacağız. Buna inanıyoruz. Buna siz de inanıyorsunuz. Sizin bu inançlı duruşunuz ve sergileyeceğimiz çalışmalara inançla, çalışmayla birleşecek ve beraberinde başarıyı getirecektir. Çünkü Türkiye’nin başka şansı yok değerli kardeşlerim. Bu kadar olumsuzluğu, bu kadar yanlış gidişatı ters düz etmenin tek yolu CHP iktidarı." dedi.

'AKP DERİN DEVLETİ BİR TAKIM SENARYOLARI HAYATA GEÇİRECEK'

Türkiye’de hiçbir şeyin iyi gitmediğini söyleyen Bingöl, şöyle devam etti:
"CHP iktidarının ayak sesleri AKP’lileri korkutuyor. Maalesef son 2 gündür Türkiye’de yaşananlar, AKP derin devletinin burada bir takım senaryoları hayata geçireceğinin göstergesidir. Bize mayın tuzakları kuruyorlar. Bize bir takım tezgâhlar oluşturuyorlar iktidarımızı engellemek adına. Ama yağma yok, bunların hepsini boşa çıkaracağız. Hiçbirisi bizim iktidar olmamızı engelleyecek durumda olmayacak. Düşünün, Adliye Sarayı’ndaki olayı, ardından dün Vatan Caddesi’nde gelişen olayı ve aynı gün ne tesadüf AKP Kartal ilçesi bir kişi tarafından basılıyor ve içeridekilerin hepsine ‘dışarı çıkın’ deyince hepsi bunu kabulleniyor ve dışarı çıkıyor. Ve bir kişi AKP’nin camlarını kırıyor, bir de benim henüz çözemediğim ve anlam veremediğim pencereden bayrak sarkıtıyor. Yani bunları çok iyi analiz etmek gerekiyor. Bütün bunlar artık korkunun bacayı sardığının göstergesidir. Artık seçmenlerimiz çok net bir şekilde bunları görüyor. Bu süre içerisinde yaşanmışlıklar ve Türkiye’nin geldiği nokta bütün bu ayak oyunlarını ve tezgâhları bertaraf edecek sürece girmiştir." şeklinde konuştu.

'HEP BERABER YÜREK YÜREĞE BU MÜCADELE DEVAM EDİNİZ'

Yenimahalle Belediye başkanı Fethi Yaşar ise Türkiye’nin karanlık güçlerden temizlenmesi için siyaset yaptıklarını söyleyerek, "Biz çocuklarımızın, torunlarımızın çağdaş bir ülkede yaşaması için siyaset yapıyoruz. Biz hukukun bu ülkede sağlanması için, bu ülkenin her insanının onurlu bir yurttaş olması için siyaset yapıyoruz. Siyaset uzun bir yol, bakarsınız bugün kaybedersiniz, gün gelir siz de kazanamadığınızdan daha üstün bir yerden yer bulursunuz. Yeter ki ’ben yokum’ keyfiyetini göstermeyiniz, hep beraber yürek yüreğe bu mücadele devam ediniz." dedi.

'12 EYLÜL ÖNCESİNDE EVİMİZ 2 KERE KURŞUNLANMIŞTI'

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise "6 okun altında konuşma yapmak, 6 oklu seçim otobüsünün üzerine milletvekili adayı sırası ne olursa olsun milletvekili adayı olarak bulunmak dünyanın en büyük onuruydu benim için. Çünkü değerli dostlar, 12 Eylül öncesinde sağ hâkimiyetinde olan bir mahallede büyümüş, evi orada bulunan bir çocukluk geçirdim. 12 Eylül öncesinde evimiz 2 kere kurşunlanmıştı ama o evin duvarında, evin içinde CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in 6 oklu resmi duvardan hiç inmemişti. Şimdi benim evimde 6 oklu Genel Başkanı’mın resmi asılı, benim oğlum da onu görerek büyüyor. Ama artık iktidar istiyoruz. Artık iktidar olmak istiyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan olarak görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Konuşmalar sonrası milletvekili genel seçimlerinde CHP'nin milletvekili adaylarına mazbataları verildi.