CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, Türkiye’ye acılar yaşatan Yezidlerin kim olduğunu açıklaması çağrısında bulundu. Arınç’ın, bir televizyon programında Yezid’in tarifini yaptığını hatırlatan Tekin, “Bin 400 yıl önce Kerbela, dünya tarihine büyük bir acı yaşattı. Onun mimarı bir Yezid vardı. Şimdi dönemimizin Yezidlerini Sayın Arınç’tan öğreniyoruz. Sayın Arınç, biraz daha cesur ol. Kim bu Yezidler açıkla. Televizyonda Yezid’i tarif ediyorsun. Türkiye’ye bu acıları yaşatan Yezidler kim?” dedi.

Genel Sekreter Tekin, İzmir'in Karşıyaka ilesindeki Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP'ye partiye katılım töreninde hazır bulundu. Burada, Çorumlular Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerine rozet taktı. Yaptığı konuşmada ise İzmirlilere, son günlerde hırsızlıklara karşı dikkatli olmalarını önerdi: “Dünden itibaren İzmir’de çeşitli hırsızlıklar, vukuatlar olabilir. Şundan dolayı olabilir, ne zaman AKP mitingi olsa, ne zaman AKP yöneticileri bir yere giderse 5 bin polis onunla ilgilendiği için güvenlik sorunu oluşmaya başlıyor, yani evinize barkınıza bakın.”

‘AKP, IŞİD’E TERÖR ÖRGÜTÜ DİYEMİYOR’

Gürsel Tekin, son günlerde artan terör olaylarına da değindi. Yaşanan problemler yüzünden İslam coğrafyasının terör örgütlerinin yuvası haline geldiğini söyleyen Tekin, şöyle devam etti: “CHP olarak uzun süre, özellikle Parlamento ve bakanlıklara gelebilecek tehlikeyle ilgili uyarılarımızı yaptık. Yetmedi, genel başkanımızla Ortadoğu’daki bütün ülkeleri tek tek ziyaret ettik. Bir ziyarette ben de vardım. Irak Devlet Başkanı, 'Türkiye bizim için çok önemli. Bütün kapıları açtık ama ne yazık ki Türkiye kapımızdan değil, bacamızdan girmeye başladı. Böyle olunca Türkiye ile ilişkilerimizi askıya almaya başladık.' dedi. Mısır ile dostluğumuz 200 yıllıktır. İki cihan biraraya gelse Mısır ile ilişkilerimizi bozamazdı. Nihayet öyle bir duruma geldik ki Ankara’da yaşadığımız acı olayda bütün dünya liderleri aradı. Ortadoğu İslam coğrafyasında sadece Arabistan aradı, başsağlığı bile dilemedi. Bütün bu yanlış dış politika sonucu bir terör örgütümüz oldu. Bütün uluslararası kurumların tarifi, IŞİD terör örgütü. Hiç AKP’lilerin ağzından böyle bir şey duyuyor musunuz? DEAŞ diye bir şey uydurmuşlar, çünkü bu bilinçli bir politika. Sekiz ay önce ailelerin, çocuklarını kurtarmak için başvurmadıkları yer kalmadı. Bütün dünya duydu, iktidar, anne babaların sesini duyamadı. Uzun süre direndiler, terör örgütü muamelesi yapmadılar. Ne zaman Suruç’ta 33 genç hayatını kaybedince terör örgütü dediler ama IŞİD demiyorlar, DEAŞ diye bir şey uydurmuşlar.”

‘16 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA HUKUKU İŞLETİYORSUN, TERÖR ÖRGÜTÜNE İŞLETMİYORSUN’

Hukuk skandallarını da eleştiren CHP Genel Sekreteri Tekin, terör örgütüne işletilmeyen hukukun, 16 yaşındaki çocuğa işletildiğini iddia etti. Tekin, “Kayseri’de parkta, iki çocuk zatımuhteremi eleştirdiği için bir saat sonra polis gelip gözaltına alıyor. 16 yaşındaki çocuk Facebook'ta bir şey paylaştığı için iki saat sonra gelip gö altına alıyor. Demek ki bir devlet gücümüz var, imkanlarımız var ama bütün bu devlet olanaklarımız, istihbarat kurumlarımızın bir terör örgütüne gücü yetmiyor. Babalar, analar isyan ediyor. ‘Canlı bombaları biliyoruz ama hukuken gözaltına alamıyoruz.’ diyorsunuz. Ya, sen 16 yaşındaki çocuğu gözaltına alıyorsun da, hukuku ona işletiyorsun da bu cani terör örgütüne hangi hukuku işletmiyorsun? Sizin hangi hukuka saygınız var?” diye konuştu.