AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, sosyal medya hesaplarından askeri darbeye teşebbüs eden Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) tepki gösterdi.
“Alçak hainlere yazıklar olsun”
AK Parti Milletvekili Mustafa Yel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tekirdağ alçak demokrasi düşmanlarına ’dur’ dedi. Tekirdağ halkımızla gurur duyuyorum. Hükümet dimdik ayakta, bizler demokrasi yolunda canımızla kanımızla ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Allah Aziz milletimizin yanında olsun. Gazi Meclis, Güzel Meclis seni gözümüzden kıskanırken, seni tarumar eden alçak hainlere yazıklar olsun. Millet iradesine ipotek koymaya çalışanlara Aziz Milletimiz sonsuza kadar unutulmayacak bir ders vermiştir. Bu Yüce Millet karşısında saygıyla eğiliyor ve O’nun bir ferdi olmaktan bir kez daha gurur duyuyorum” dedi.
“Şimdi birlik ve beraberlik zamanı”
Metin Akgün ise birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, “Ülkemizin istikrarına ve demokrasisine yapılan darbe girişimi, ülkesine, milli iradeye sahip çıkan Türkiye sevdalılarının dik ve onurlu duruşuyla asla başarılı olamayacaktır. Buna sebep olanlar bedelini ağır ödeyecektir. Son nefesimize kadar demokrasimize ve milli irademize sahip çıkacağımızdan kimse şüphe etmesin. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Milletimiz topyekün omuz omuza bu darbe girişimini bertaraf edecektir” şeklinde paylaşımda bulundu.
Ayşe Doğan da, “Tekirdağ ve ilçelerimizde ülkemize, milletimize, irademize sahip çıkıyoruz. Gün birlik olma günüdür. Vatanını bombalayan uçakları koordine eden 2. Ana Jet Üssü Kurmay Başkanı hain Ş… Albay Ramazan Elmas kaçarken tutuklandı” diye açıklamada bulundu.
“Darbeye hayır”
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, “Kara kışın buzu bile sürmedi sonsuza kadar. Bahara döndü sonunda. Böylesi karanlık bir gece demokrasi ve hukukla aydınlanır ‪darbeye ’hayır’” diye paylaşımda bulundu.