Refah Partisi'nden ilk başörtülü milletvekili olarak Meclis'e giren ancak yemin etmesi engellenen Merve Kavakçı'nın 25. dönemde AK Parti'den milletvekili seçilen kardeşi Ravza Kavakçı Kan, yemin törenine ablasının başörtüsünün benzerini örtünerek geldi. Ravza Kavakçı, ablasının 16 yıl önce giymiş olduğu kıyafetin de benzerini giydi. Elbisenin tasarımının ise Merve ve Ravza'nın küçük kardeşi Elif Kavakçı'ya ait olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'dan milletvekili seçilen Ravza Kavakçı Kan, Meclis'e ablası Merve Kavakçı'nın 16 yıl önce giydiği kıyafetin benzerini giyerek geldi. Ravza Kavakçı, sırası geldiğinde de Meclis'e benzer elbise ile çıkıp yemin edecek.

Öte yandan elbisenin tasarımını yapan diğer kardeş Elif Kavakçı da bilinçli olarak bu tercihin yapıldığını açıkladı. Instagram hesabından bugünkü elbisesini giymiş Ravza Kavakçı ve babasının fotoğrafını paylaşan Elif Kavakçı, altına "Kıyafet deyip geçmemek lazım... Tarih ikinci kez yazılmıştır." yorumunu yaptı.

Kavakçı, ayrıca "Kıyafet deyip geçmemek lazım. Kıyafetler derin anlamlar taşırlar. Onlar bazen olumlu veya olumsuz hatıralarımızla derinleşirler. 2 Mayıs 1999'da ablam Merve Kavakçı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne seçilip giren ilk başörtülü kadın olarak tarihe geçti. Ama ne yazık ki yeminini yapamadan Meclis'ten çıkarıldı ve milletvekililiği haklarını alamayan tek vekil oldu. İlk ve tek başörtülü milletvekili olarak onun dimdik duruşu neredeyse hayatına mal olacakdıysa da zihinlerimize kazınan bir tarihi olay olarak kaldı. Onun o gün Meclis'e giydiği kıyafet ve örttüğü başörtü ise bir efsane oldu. Bugün 23 Haziran 2015, 16 sene sonra yine siyasette aktif olan ikinci ablam #RavzaKavakçı Meclis'te Allah izin verirse yemin edecek. Ravza'nın yemin töreni için giyeceği kıyafeti 1999 da Merve için tasarladığımız kıyafetten ilham alarak hazırladık. Bu buruk heyecan giyilen kıyafete ve örtülen başörtüye yansısın istedik. Belki Merve Kavakçı yemin edemeden ayrılmak zorunda kaldı ve hakları halen iade edilmedi ama biz bugün TBMM'de onu onore eden, ikinci bir başörtülü MV onun başörtüsünü yemin törenine ve ilerisine taşısın istedik. Sırf Merve Kavakçı için değil, ona oy veren, seçen, destekleyen, dualarını eksik etmeyen bütün sevenler için hazırladık bu başörtüyü." ifadelerini kullandı.

"Bu kıyafette birçok anlam ve duygu yüklü. Kıyafetin başörtüsünde başörtü yasağından dolayı zorluklar çeken, kanayan yüreklerin gözyaşları saklı." diyen Elif Kavakçı, kıyafetin tasarımını Meclis'e ilk giren başörtüden ilham alarak yaptıklarını aktardı.