Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, Ankara Tren Garı kavşağındaki bombalı saldırı için, "Dün devletin kalbinde bombalar patlatılıp milletimize korku ve acı salınmaya çalışılırken, basiretsiz iktidar yine sadece olanları seyretmek ve cenazeleri saymakla yetinmiştir. Hükümete düşen, kınama mesajı yazmak değil terörün başını ezmektir.” dedi.

Temizer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ama'sız ve ancak'sız olarak söylemek gerekir ki faili ve mağduru kim olursa olsun Başkentimizde yaşananlar alçak bir terör saldırısıdır. AKP iktidarlarının dağlardan şehirlerimize indirdiği terör akrebi milletimizin canını yakmaya devam etmektedir. Sıfır terörle iktidarı devralan AKP iktidarı, pısırık ve pazarlıkçı politikalarla fitne ateşini körüklemiş, çözüm adıyla yürüttüğü ihanet projesiyle de ne kadar bölücü varsa şımartmıştır. Dün mağaralarda, kaya diplerinde ve ağaç kovuklarında yaşayan hainler Giresun’a, Osmaniye’ye kadar yuvalanmışlardır. Bu şartlar altında dahi saray kumandalı iktidar çözüm denen ihanet sürecine son verememiştir. Sayın cumhurbaşkanı 'çözüm sürecini buzdolabına koyduk' diyerek, uygun vasat oluştuğunda bu ihanet projesini millete yeniden yedirmeye çalışacaklarının işaretini vermiştir. Kaostan başkanlık çıkarma hevesiyle kaostan özerklik koparma hayalinin kirli müzakeresi, kan ve gözyaşı olarak milletimize fatura edilmektedir. Dün Ankara’da yaşananların baş sorumluları, işte bu ihanet sürecinin ortaklarıdır. Amasız ve ancaksız olarak söylemek gerekir ki faili ve mağduru kim olursa olsun başkentimizde yaşananlar alçak bir terör saldırısıdır. Ölenlerin siyasi kimlikleri bu gerçeği asla değiştirmez. Bu alçak terör eyleminde can verenlerin siyasi kimliğine vurgu yaparak olayı masumlaştırmaya, meşrulaştırmaya kalkışmak ve suskun kalmak kabul edilemez. Böyle bir tavır fitneye çanak tutar ve ancak bu alçak eylemi planlayanların emellerine hizmet eder. Aziz milletimiz bu kirli tuzağa düşmeyecek ve terörü topluca lanetleyecektir."

Yaşanan terör saldırısının ardından açıklama yapan hükümet yetkililerine tepki gösteren Temizer, şöyle devam etti: "Terör saldırısının ardından hükümet kanadından yapılan açıklamalar ise tarihe ibretle not edilecektir. İçişleri Bakanı güvenlik zaafiyetinin olmadığından bahsetmiş, yanındaki bir diğer bakan bu açıklamayı sırıtarak izlemiş, şaşkın başbakan ise 'bu hükümet AK Parti hükümeti değildir' diyerek sorumluluktan kaçmaya yeltenmiştir. Dün devletin kalbinde bombalar patlatılıp milletimize korku ve acı salınmaya çalışılırken, basiretsiz iktidar yine sadece olanları seyretmek ve cenazeleri saymakla yetinmiştir. Hükümete düşen, kınama mesajı yazmak değil terörün başını ezmektir. AKP hükümeti ihanet sürecini koyduğu o buzdolabının fişini çekmezse milletimiz AKP’nin fişini çekecektir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabb'im milletimizi ve memleketimizi her türlü beladan ve fitneden korusun.”