Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Van’da yaptığı 'AK Parti iktidardan indirilirse ya bu terör çeteleri dolaşacak ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak' sözlerine tepki gösterdi. Temizer, "Davutoğlu, bir dönem devletin yanlış uygulamalarını şimdi millete tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanıyor.” dedi.

1 Kasım seçimleri öncesi MHP Elazığ milletvekili adayları basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Seçim çalışmaları ve gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, AK Parti'nin tehdit ve şantaj ile oy topladığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van mitingindeki konuşmasını hatırlatan Temizer, "Köşeye sıkışmış bir iktidarın son çırpınışları. Milletin sorması gereken sorular var. 'Dört yüz milletvekilini verin bu iş huzur içinde çözülsün’ diyen sayın Cumhurbaşkanı bu millet dört yüz milletvekili vermedikten sonra eğer yüz seksen tane şehit cenazesi gelmişse bu milletin bir hesap sorması gerekiyor. Biz bunu her platformda anlatıyoruz .Tehditle, şantajla işi götürüyorlar. Bu, bugünde olan bir şey değil. Sayın Başbakan’ın Van’da yaptığı açıklamanın yenilir yutulur tarafı yok. Açıklamayı yaptığı bölgeye dikkat edin. Otuz beş yıldır terör mağduru olan bölgenin insanlarına hitap ediyor ve ‘biz gidersek beyaz Toros'lar gelir’ diyor. Bu ne demektir. Beyaz Toros'ların o bölgedeki algısı faili meçhullerdir. Yani bir dönem devletin yanlış uygulamalarını Davutoğlu şimdi millete tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanıyor." şeklinde konuştu.

Milli bir hükümet işin başında olduğu zaman bu milletin huzura ereceğini kaydeden Temizer, "Biz buna hazırız. MHP olarak terörü bitirmeye kararlıyız. 6 senedir devletin varlığını tamamen kışlalara ve karakollara çekip terör örgütlerine yol verenler bugün kalkıp seksen bin tane silah depolamışlar, bilmem kaç bin ton bomba getirmişler, o zaman iş başında kim vardı? Hiç yüzünüz kızarmıyor mu bunları söylerken. O bombalar döşenirken, o silahlar taşınırken siz ne yapıyordunuz? Cumhurbaşkanı diyor ki valiler görevini yapmamış. Efkan Ala’ya talimatları veren kim? O talimatı veren Efkan Ala ne iş yapar şimdi. Birilerinin bunları sorması lazım. Başlarına neyin geleceğinin farkında değiller. Şantajla, tehditle işi götürmeye çalışıyorlar. Aynı şey Elazığ için de geçerli. AKP’nin adayları çıkıyor istikrar diyor, başka tek kelime söylemiyor. 13 senedir tek başınıza siz yönetiyorsunuz, ne yaptınız bu şehre? O şantajlara bu milletin karnı toktur.” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da da kendi partileri üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Temizer, şöyle devam etti: "Elazığ kalan son nokta. Elazığ üzerinde bir takım oyunlar oynanıyor. Tezgahlar kuruluyor. Birileri bizi evham yapmakla, komplo teorileri kurmakla suçladı. Ama 7 Haziran'da sandıklar açıldığında ne komplo teorisi kurduğumuz ne de evham yapmadığımız ortaya çıktı. HDP, 50 bin 244 Oy aldı bu şehirde. HDP’ye oy veren insanlarla hiçbir problemimiz yok, onlar bizim vatandaşımız. Asla saygısızlıkta etmiyorum. Bir takım bölgelerde tehditle, şantajla, baskıyla, zorla oy alınıyor. Bir takım çevreler bir umutla kandırmayla. Vaat edilen sunulan bir şey var. Bu insanları aldatılmış ve kandırılmış olarak görüyoruz. O yüzden HDP’ye oy veren insanlarla bir problemimiz yok. Onlar Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıdır. Eğer HDP Elazığ’da bir milletvekili çıkarma potansiyelini elde etmişse 6 yıldır söylediğimiz Elazığ’ın Oslo’da peşkeş çekildiği dediğimiz mevzu gerçekleşmiş demektir. CHP Elazığ’da seçime girmiyor. AKP kapı kapı dolaşıp algı yapıyor. Kapıyı açan ben MHP’liyim dediğinde sizin bir tane milletvekiliniz garanti, ikiyi çıkarma ihtimaliniz yok. Biz az oy alırsak HDP gider diye insanlar üzerinde bir algı yapıyorlar. Bir hesap var, MHP’nin oylarını aşağıya çekip HDP’nin oylarını yukarı çıkarmak. Hepsi de bu oyunun içerisindeler.”