Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ milletvekili Yavuz Temizer, Koza İpek Grubu'na kayyum atanması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Temizer, "1 Kasım'da iktidarı kaybedince her şeyini kaybedeceğini anlayanlar hırsla gözlerini karartıp insanların
malına mülküne, evlerine şirketlerine el koyuyorlar. Ne dolmaz bir havuzmuş bu. Ne doymaz bir hırsmış bu. Allah hayırla ıslah etsin." dedi.

Temizer açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Zulümden iktidar çıkarmaya çalışan bu çürümüş anlayışın neyi her şey olarak gördüğünü milletimiz koalisyon görüşmelerinde MHP’ye verilen cevapla anlamıştı. Hırsızları yargılatmamak için koalisyondan kaçan AKP, 'MHP her şeye hayır dedi' diyerek hırsızlığı her şey olarak gördüklerini itiraf etmişlerdi. 1 Kasım'dan sonra çalamayacaklarını anladıkları için 'giderayak ne yolarsak, ne çalarsak kardır' diye düşünüyor olmalılar. Türkiye, uzunca bir süredir darbe günlerini hatırlatacak bir hukuksuzlukla karşı karşıya. Bütün muhalif basın, çamur havuzuna girmek ya da müsadere edilmek arasında bir tercihe zorlanıyor. Edep yoksunu eski danışman 'Seçimden sonra herkese sıra gelecek' diyerek küstahlık gösterisi yapıyor. Zulüm ile abad olanın sonu berbad olur. Bu kadar güç gösterisi yapmanın temel nedeni, kapıldıkları derin korkudur. Bulduğu ne varsa sıfırlayan AKP’yi, 1 Kasım'da millet tarafından sandıkta sıfırlanma korkusu sarmıştır. Şüphe yoktur ki hukuksuzluğun ve zorbalığın bu kadarı ancak korkuyla mümkün olur."

Temizer, sözlerini şöyle tamamladı: " 'Diktatör bisikletle giden adama benzer, durursa devrilir.' demişti Hitler. Onun bugünkü yersiz mukallitleri de bilir ki, her bisiklet bir gün durur. 1 Kasım, hiçbir ölçü tanımayan bu zorba anlayışın son bulacağı gün olacaktır. Tahammül sınırları zorlanmış, Türk’ün ayranı kabarmaya başlamıştır. Millet, gereğini yapacaktır. Gürültü patırtıyla zalimleşenler, sessiz sedasız tasfiye edilecektir. Kayyum ism-i şerifini kullanarak gasp ve müsadereyi perdelemek isteyenler ve bitmeyecek sandıkları güçlerine güvenenler bilmelidirler ki 'Takdir-i Hüdâ kuvve-i bâzû ile dönmez / Bir şem'a ki Mevlâ yaka, üflemekle sönmez."