MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Fransa’daki teröre karşı mücadeleye destek veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’de 30 bin insanın katili PKK ile anlaşmayı tercih ederek müthiş bir tezat oluşturduğunu söyledi.
AK Parti hükümetinin, Paris’teki terör ve Türkiye’deki PKK terörü karşısındaki çifte standart uyguladığını belirten Şefkat Çetin, konuya ilişkin yazılı değerlendirmesinde, “ Başbakan Davutoğlu’nun teröre karşı mücadele için Fransa’da yükselttiği sesini Türkiye’de PKK’ya duyurmasını beklemek her Türk vatandaşının hakkıdır. Fransa’da terörü kınayıp Türkiye’de teröristle pazarlık yapmanın, ülkenin bir kısmının teröristlerin kurtarılmış bölgesi haline dönüşmesine müsaade etmenin kabul edilir bir yanı yoktur.” dedi.
“Acaba Davutoğlu teröristlerle müzakere yapmaları için Fransa’ya öneride bulunabilmiş midir? “ sorusunu yönelten Çetin, şöyle devam etti:
“Tıpkı ABD’nin El Kaide lideri Bin Ladin’le müzakere yapmadığı gibi Fransa’nın da aklına Kouachi kardeşlerle müzakere yapmak gelmemiştir. Dünyada elindeki silahı dahi teslim etmemiş teröristle teslimiyet anlaşması yapan Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu hükümetlerinden başka bir örnek yoktur.”

“TÜRKİYE GÜNDEMİNİ DİLEDİĞİ GİBİ BELİRLEYEN AK PARTİ HÜKÜMETİ…”

MHP’li Çetin, Türkiye gündemini dilediği gibi belirleyen AK Parti hükümetinin, kar kış haberleri ve Fransa’daki terör saldırılarına sarıldığını ve bilhassa PKK müzakereleri ve Meclis’teki dört bakanın yolsuzluk dosyalarını arka plana düşürdüğüne dikkat çekti.
Bu arada PKK ile görüşme trafiğinin son sürat devam ettiğini dile getiren Çetin, “Sahi sayın Davutoğlu PKK ile anlaşmanız ne durumdadır? Her konuda anlaşabildiniz mi? Terör örgütüne neler verdiğinizi Türk milletine ne zaman açıklayacaksınız? Hemen her gün ülkemizin bir parçasından terör eylemi haberi gelmeye devam ettiğine göre, bölücü teröriste sözünüzü dinletemediğiniz anlaşılıyor. Kandil’e ya da İmralı’ya şikâyet ettiğinizde, onlar teröristlerin kulağını çekip sizin için kamu güvenliğini sağlamıyorlar mı?” soruları yöneltti.

“PKK’YA HANGİ SÖZLER VERİLDİĞİ AÇIKLANMALIDIR”

Şefkat Çetin, tıpkı Fransa’nın içine düştüğü yanılgı gibi, bölücü PKK ile anlaştığını zanneden AK Parti’nin de terörizmle anlaşma olmayacağını bilmesini isteyerek, “İktidarda kalabilmek için kullandıklarını düşündükleri kanlı örgütün Türk milletine gücü yetmez ama günü gelir ihanetlerine ortak olduğunuz için onlarla beraber hesap vermek zorunda kalırsınız.” dedi.
Çetin, “İmralı’daki bebek katili ve Kandil’deki çetesi arasında mekik dokuyan AKP hükümeti, üçüncü devletlerin gözetiminde PKK ile Oslo’da yaptığı görüşmelerde Türkiye’nin eyaletlere bölünmesi başta olmak üzere hangi sözleri verdiğini kamuoyuna açıklamalıdır.” çağrısında bulundu.

“…OSMANLI EYALET SİSTEMİ GİBİ KILIFLARLA MİLLETE SEMPATİK GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

MHP Genel Başkanı Şefkat Çetin, Emperyalizmin yüzyıllık hesabı olan sözde Kürdistan projesinde AK Parti hükümetinin çok önemli adımlar atmakla birlikte, yaklaşan seçimler nedeniyle PKK müzakerelerinin geri plana çekilerek kamuoyunun dikkatinden kaçırıldığına vurgu yaptı.
Kurulacak özerk bölgelerle ilgili PKK tarafından yapılan açıklamalara hemen makyaj yapıldığı, federasyon niyetleri dahi Osmanlı eyalet sistemi gibi kılıflarla millete sempatik gösterilmeye çalışıldığını söyleyen Çetin, “Devlet görevlilerinin İmralı’da bebek katiliyle görüşmelerinin sıradanlaştığı, PKK elebaşlarının Ankara’da ağırlandığı bir aşamaya girilmişken, Cumhurbaşkanının 16 Türk devletini temsil eden kıyafetlerle gösteri yapıyor olması manidardır. İhanet yükseldikçe örtmek için daha fazla milli ve manevi değer istismarına ihtiyaç duyulmaktadır.” izahında bulundu.

“AKP ZİHNİYETİNİN SEÇİM DÖNEMLERİNE MAHSUS SAHTE MİLLİYETÇİLİĞİ…”

Çetin açıklamasını, “1974’te Kıbrıs barış harekâtına gönüllü katılmak için askerlik şubelerinin önünde kuyruklar oluşturan toplumsal yapımız, bugün bölücü terörün baş tacı yapıldığı, etnik ve mezhep ayrıştırmasının körüklendiği ülkemizi bekleyen felaketler zinciri karşısında mutlaka uyarılmalıdır. Bu çıkmazın içerisinde hem ihanet sürecini sürdüren hem de göz boyamak için Türklükten, İslam’dan, Osmanlı’dan faydalanan AKP zihniyetine Türk milleti gerekli cevabı Haziran’daki seçimlerde verecektir. Türklük alerjisini gizleyemeyen ve her fırsatta milliyetçiliği ayaklar altına atan AKP zihniyetinin seçim dönemlerine mahsus sahte milliyetçiliği işe yaramayacaktır.” ifadeleriyle tamamladı.