Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, hainlerin, ihanet çetelerinin ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin kalbinden Cumhurbaşkanı Erdoğan sevgisini asla söküp atamayacaklarını belirterek, "Bizim kellemizi almadan Tayyip Erdoğan’ın kellesini de alamayacaksınız. Bu ülkede en son kellesi alınacak kişi Tayyip Erdoğan’dır" dedi.
Teşkilatlardan Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Isparta’da partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Iyaş Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Milletvekili Said Yüce, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleriyle partililer de katıldı.
AK Parti kadrolarını Türkiye’de 14 yıla değişimi ve dönüşümü gerçekleştirdiği için birilerinin rahatsız olduğunu, planlarını bozulduğunu belirten Ataş, “Onun için 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Tarih boyunca ne zaman Türkiye istikrara, kalkınmaya gelişmeye yüz tutmuş bölgesinde söz sahibi olmaya başlamışsa sürekli bu müdahaleler yapılmıştır. Bunların hiç birinde pes etmedik pes etmeyeceğiz. Bizden önceki dönemlerde de bu müdahaleler gerçekleşmiş her 10 yılda bir Türk siyasetine demokrasiye müdahale etmek gelenek haline gelmiştir. AK Parti bu geleneği bozan bir kadro olarak siyasi tarihe geçmiştir. AK Parti’de siyaset yapmak bir ayrıcalıktır. Herkese nasip olmaz. Allah korusun başka bir partide de siyaset yapabilirdiniz. Ama siz dünya lideri Cumhurbaşkanımızın kurduğu partide görev yapamaya layık insanlarsınız. 14 yıllık süreçte Türkiye’ye kazandırdıklarımızın belki farkında değiliz. Ama siyasi tarih yazıldığında o tarihe alın terinizi dökmüş emeklerinizi vermiş kahramanlar olarak geçeceksiniz. Siz Türkiye’yi eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye her alanda 80 yılda yapılamayan işleri 14 yıla sığdırmış kadroların içindeki ak kahramanlarsınız. Sizler 2002’den önce memura maaşını veremeyecek duruma gelen Türkiye’yi o pozisyondan alıp IMF’ye borç verebilecek, kişi başı milli geliri 10 bin dolara çıkaran, 200 bin derslik yapan, 5 yıldızlı otel konforunda hastaneleri bu ülkeye kazandıran insanlarsınız” diye konuştu.
“Millet ‘Tayyip Erdoğan’ı yedirtmeyeceğiz’ dedi”
AK Parti’nin yaptıklarını geçmişi unutmadan çok iyi anlatılması gerektiğini kaydeden Ataş, “Darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Allah’tan başımızda Recep Tayip Erdoğan gibi bir lider vardı. Eğer Tayyip Erdoğan bu ülkenin başında olmasaydı diğer liderler bu süreci yönetemezdi. CHP’li arkadaşlarımız bile ‘evet CHP’liyim ama Erdoğan’a dua ediyorum’ diyor. MHP’li dostlarımız da aynı şeyi söylüyor. Eğer o olmasaydı bu ülkede hiç birimiz buralarda olamayacaktık. Onun için 15 Temmuz bu millete onların bu ülkeye yaşattıklarını unutmadık unutmayacağız. Kahramanca göğsünü siper eden hiçbir fark gözetmeksizin ilk defa AK kadroların sokaklara döküldüğü o gün, Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları meydanlara davet etmesini ardından herkes sokaklara döküldü. Vatanı, bayrağı, bu ülkenin geleceği için döküldü. Bu millet göğsünü siper etti. Ölümü öldürdü. ‘Buradayım ne yapacaksan yap Adnan Menderesi yedirdik ama Tayyip Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz’ dediler. 241 şehit verdik. Kurtuluş Savaşını o gece yaşadık” dedi.
“Tüm planları AK Parti’nin önünü kesmekti”
2007 yılında AK Parti’nin göstereceği aday Cumhurbaşkanı seçilmesin diye e-muhtıra verildiğini burada AK Parti’yi püskürtmenin, millete mesaj vermenin hedeflendiğini söyleyen Ataş, “Zannettiler ki geçmiş dönemlerde olduğu gibi sorunları halı altına süpüren lider var. Ama duvara tosladılar. Hükümetten gereken cevabı aldılar. AK Parti’yi kapatmaya çalıştılar. Anayasa Mahkemesi’nden sonuç alamadılar. Rahat durmadılar. 2013 yılında Taksim’de 12 ağaç kesilecek yeri değişecek diye bir kaos ortamı planladılar. Hayatlarında bir ağaç dikmemiş zihniyetti kimseler böyle kaos ortamı hazırladılar Türkiye’yi karıştırmaya çalıştılar. Bu hesapları da tutmadı. Rahat durmadılar. Aynı planları yapanlar 17-25 Aralık tezgahını ortaya koydular. Hükümete yönelik darbe planı gerçekleştirmek istediler. Hesapları tutmadı. FETÖ denen terör örgütü mensupları nasıl CHP’ye MHP’nin bir takım mensuplarına bir takım video kasetlerle şantaj yaptılarsa 17-25 Aralıkta da aynı şerefsizliği, ahlaksızlığı tezgahlayama çalıştılar sonuç alamadılar. MİT TIR’larına operasyon düzenlediler. Bu şerefsizlik ve alçaklığı yapanlar FETÖ’nün çeteleriydi . MİT Müsteşarına operasyon düzenlemeye kalkıştılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ameliyata gireceği saatlerde, MİT müsteşarına kelepçe takarak, ardından sayın Genel Başkanımıza, Başbakanımıza gerekli operasyonlar yapmak istediler. Onların hesapları varsa Allah’ın da hesabı da vardı. Bundan da sonuç alamadılar. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde çatı aday ortaya çıkardılar. Ama ben iddia ediyorum. O adayla görüştükleri güne kadar ne Sayın Bahçeli ne Kılıçdaroğlu, çıkardıkları adayın elini sıkmadılar. Birileri onlara bu adayın çıkmasını önerdi. Tüm planları ortak aday Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmekti. İlk defa cumhur yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanını seçti. ‘Haziran’a gelinceye kadar 3 genel seçimde muhalefet partileri iktidar olma şansı yakalayamadılar. Demokratik yollarla iktidar olamayacaklarını anlayınca, üst akılları bir plan yaptı. HDP’ye destek vererek HDP’nin barajı aşmasıyla AK Parti’nin iktidar olma yolunu kapatma planını yaptılar ve başarılı oldular. O üst aklın hazırladığı plan çerçevesinde İstanbul’da bazı sandıklarda HDP birinci çıktı. Kim yaptı bunu üst aklın rol planlayıcıları. Bunların hepsi Türkiye’de 14 yıllık iktidarı döneminde hizmet veren siyasi partinin önünü kesmek için yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunda sonuç alamayanlar ‘nasıl planlarımızı Türkiye’de uygularız AK Parti olduğu sürece Türkiye’yi işgal etme, başka ülkelere peşkeş çekme şansımız yok’ bunu bildikleri için hain planlarını uygulamaya koydular. 7 Haziran 1 Kasım arasında Türkiye’de bir kaos ortamı yaşandı. Ama 1 Kasım seçimlerinde bu hata telafi edildi” dedi.
“Alçaktırlar, şerefsizdirler”
TSK’nın içine sızmış asker kılıklı çetelere insan demeye dilinin varmadığını aktaran Ataş, “Çünkü şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu ülkede doğmuş bir insan bu ülkenin Meclisine bomba atamaz. Cumhurbaşkanı Külliyesine bomba atamaz. Özel Harekat’ı bombalayıp özel hareket polisini şehit edemez. Bunlar bu ülkenin insanı olamaz. Bunlar alçaklardır şerefsizlerdir. Alçak desen alçaklara yazık şerefsiz desen şerefsizlere de yazık. BU ülkenin ödediği vergilere alınan silahları bu ülken insanlarına doğrultanlar alçaklardır. Ben Ispartalı vatandaşlarımızı o gece verdiği şanlı direnişten dolayı tebrik ediyorum. Eğirdir’de bulunan birlikten Türkiye’nin muhtelif yerlerine sevkiyat yapılacaktı. Ama Siz onların geçişine fırsat vermediniz. Siz o gece burada tarih yazdınız. Sizleri kutluyorum” diye konuştu.
“AK Parti içinde hain barındırmaz”
Hainlerin, ihanet çetelerinin ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin kalbinden Tayyip Erdoğan sevgisini asla söküp atamayacaklarını belirten Ataş, “En azından AK Partililer olarak bizim kellemizi almadan Tayyip Erdoğan’ın kellesini de alamayacaksınız. Bu ülkede en son kellesi alınacak kişi Tayyip Erdoğan’dır. Asla hiç birinin oyununa gelmeyeceğiz. Bu oyunları bozacağız. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tehlike geçmiştir. Ancak başka planlar tehlikeler vardır ve olmaya devam edecek. Biz iktidarda olduğumuz sürece bu tehlikeler olmaya devam edecek. Onun için tedbirli olacağız uyanık olacağız. Birbirimize öyle kenetleneceğiz ki aramızdan hava su bile sızmayacak. Bu birlik beraberliğimizi hazmedemeyenler son zamanlarda AK Parti içinde FETÖ’cüler ne zaman temizlenecek demeye başladılar. AK Parti’nin içinde FETÖ’cü varsa, AK Parti kadroları kendisi temizler. O seni ilgilendirmez. AK Parti’ye akıl vermeye kalkışmayın bizim akıl almaya ihtiyacımız yok. Onlar kendi iradeleriyle partilerini yönetirler. Sanki FETÖ’cüler AK Parti içinde yuva kurmuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmememiz gerekiyor. İl ve ilçe yönetimleriyle sürekli görüşüyoruz. Varsa aranızda böyle insanlar diye rapor istedik. Raporlar da geldi. AK Parti yapması gerekeni yapar. AK Parti içinde hain barındıran parti olmamıştır. Bundan sonra da barındırmayacaktır. Onun için herkes rahat olsun. Milletimiz rahat olsun. Bu konuda hassas olduğumuzu herkes biliyor. Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu partide siyaset yapıyoruz. Onun hassasiyeti neyse bizim hassasiyetimiz de odur” dedi.