CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in tutuklanmasına tepki gösterdi. Tezcan, "Hakimler verdikleri kararlar nedeniyle tutuklanamaz. En yanlış kararları verseler bile bunun yolu hukuk içindeki mekanizmaların çalıştırılarak kararların düzeltilmesidir." dedi

Tezcan, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in tutuklanmasına, yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Tezcan, "Hakimler verdikleri kararlar nedeniyle tutuklanamaz. En yanlış kararları verseler bile bunun yolu hukuk içindeki mekanizmaların çalıştırılarak kararların düzeltilmesidir. Daha önce Erzincan Savcısı İlhan Cihaner, hukukun bütün kuralları çiğnenerek tutuklandı, yargılandı. Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları, aynı şekilde yetkisiz mahkemelerce tutuklanıp yargılandı. Şimdi İstanbul 29. Asliye Ceza Hakimi tutuklandı. Hakim Metin Özçelik'in sicili başka bir şeydir, verdiği karar nedeniyle tutuklanması başka birşey. Bu uygulama, zamanın muktedirleri değişse de muktedirlerin hukuku çiğneme yöntemlerinin değişmediğini gösteriyor." diye konuştu.

'Hakimlerin hukuk dışında hiçbir hiyerarşiye tabi olması kabul edilemez.' diyen Tezcan şöyle devam etti: "Bu hiyerarşi, hangi niyet ve amaca yönelik olursa olsun masum sayılamaz. Yargı örgütünün hukuk dışına çıkması, hangi cepheden olursa olsun meşru sayılamaz. Hukuki meşruiyet sınırları içine dönülmediği sürece, bugün tutuklama kararı veren yargıçlar da verdikleri karar nedeniyle güvence altında değildirler. Ülkenin normalleşmesi için yargının, siyaset, iktidar bloğu ve her türlü güç organizasyonunun etkisinden sıyrılması şarttır. Türkiye, yeni Ergenekon ve Balyoz Davaları yaratılarak normalleşemez."