CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Sümeyye Erdoğan'a suikast yalanını ortaya çıkaran 2 savcı hakkında inceleme başlatılmasına tepki gösterdi.

Tezcan yaptığı yazılı açıklamada “HSYK, ucuz yalanlara bekçilik yapma yeri değildir. Hakim ve savcıların özlük işlerine bakan HSYK, iktidar veya bir başka güç odağının kontrolünde olamaz. Kumpas çetesi çökmüştür. Havuzun yalanı tescillenmiştir.” dedi

Tezcan şunları kaydetti: “Türk basın tarihin en aşağılık yalanlarından birisi olan Sümeyye Erdoğan'a suikast haberinin yalan olduğunu tescilleyen savcılar hakkında inceleme başlatıldığı basına yansımıştır. Suikast haberinde delil olarak gösterilen Twitter yazışmalarının yalan ve sahte olduğunu ortaya çıkaran savcılara yönelik inceleme, hukukun hiçe sayıldığını ve HSYK’nın hükümetin güdümünde olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Özellikle, 17-25 Aralık sürecinden sonra iktidarın istediği kararları çıkarabilmek ve iktidara yönelik soruşturmaları engelleyebilmek için birçok hukuk dışı karara imza atan HSYK, bu kez de yandaş medyanın kumpasını ortaya çıkaran savcıları hedef almıştır.”

“Havuzun yalanını ortaya çıkaran savcılara yönelik başlatılan inceleme hukuk dışıdır.” şeklinde devam eden Tezcan, “HSYK, ucuz yalanlara bekçilik yapma yeri değildir. Hakim ve savcıların özlük işlerine bakan HSYK, iktidar veya bir başka güç odağının kontrolünde olamaz. Kumpas çetesi çökmüştür. Havuzun yalanı tescillenmiştir. Türk siyasi tarihinin en aşağılık yalanını basın yoluyla uydurmaya çalışanlar, o çirkin iftiraları gibi tarihin çöplüğünde yerini alacaktır.” ifadelerini kullandı.