Nazilli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD) Başkanı Necmi Erkan ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, iktidarın kendi çizgisine gelmeyen işadamları ve basını, bazı kurumları aracılığıyla terbiye etmeye çalıştığını ve bu ortamda girişimcilik özgürlüğünden bahsedilemeyeceğini söyledi.

İktidarın ve tepede bulunanların sistemli bir şekilde, belirli sermaye grupları ve basına saldırı yaptığını iddia eden Tezcan, “Arzumuz, hep daha iyi şeyleri konuşacağımız bir Türkiye. Sıkıntılarımızı, eziyeti ifade etmek gibi değil de normal sıkıntılarımızı konuşabileceğimiz günlerimiz inşallah gelecek. Ülkemiz sıkıntılardan geçiyor, yaşayarak görüyoruz. Aslında okuyarak öğrenip tekrar edilmemesi gereken şeyleri yaşayarak görüyoruz Türkiye’de. Bunlar nedir? Demokrasiye, hukuka ne kadar büyük ihtiyacımız olduğudur. Demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrenmek zorunda kalıyoruz.” dedi. Hukukun üstünlüğün, toplumun her kesimi için önemli olduğuna dikkat çeken Bülent Tezcan, “Eskiden belki demokrasi, hukuk ve hukukun üstünlüğü deyince iş dünyasını, işadamlarını ilgilendirmeyen, sadece toplumun aydınlarının, entelektüellerinin kaygısı gibi belki anlaşılıyordu ama bir şeyi gördük ki bir ülkenin sağlıklı bir ekonomiye sahip olması, sağlıklı bir yaşama sahip olması, belli bir hatta düzgün ve güven içinde yürüyebilmesi ve halkın kendisini güven içerisinde hissedebilmesi için hukuk ve demokrasiye her şeyden önce ihtiyaç var. Türkiye bugün, sistemi tek bir kişinin heves ve hevasına bağlamış, bütün sistem buna göre akort edilmiş, dizayn edilmiş, böyle yürütmeye çalışıyorlar. Bu tablodan kaynaklanan ciddi sıkıntılar var. Sizler iş dünyasının önemli temsilcilerisiniz. Üreterek Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunan işadamlarısınız. Türkiye tarihinin hiçbir döneminde, iş dünyasının bu kadar iktidar zulmü altında ezildiği başka bir dönem herhalde yaşanmamıştır. Zaman zaman işadamlarının iktidarla bireysel çatışmaları olmuştur, olabilir. Bu dönemde iktidarın tepesindeki isimlerden kaynaklanan, sistemli bir biçimde belirli sermaye gruplarına özel ve planlı saldırının olduğunu görüyoruz. Buna bağlı olarak belirli medya gruplarına özel, planlı bir saldırının olduğunu görüyoruz. Demokrasi ve hukuk devleti açısından kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye’nin ekonomisi ve kalkınması için de kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye’nin kalıcı kalkınmasını istiyorsak sermayenin güven içerisinde yatırım yapabileceği, hukuki güvenliğin olduğu, sermaye güvenliğinin olduğu bir ülke olmak lazım. Bunun için de yargının bağımsız, hukukun üstünlüğünün sağlandığı bir sisteme ihtiyaç var.” şeklinde konuştu.

Bugün Türkiye’de girişim özgürlüğünden bahsetmenin mümkün olmadığını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, “Vergi daireleri, işadamlarını terbiye etme aracına dönüşmüş. İktidar çizgisine, hattına çekme aracına dönüşmüş. Cumhurbaşkanı’nın hoşuna gitmiyorsa bir sermaye grubu, ertesi gün Maliye kapısına dikiliyor. Başbakan'ın, hükümetin hoşuna gitmedi diye Maliyeciler kapının önünde dikiliyor. İktidarın hoşuna gitmeyen, istediği çizgide yürümeyen, yani terbiye edemedikleri, kendi pencerelerinden, kendi açılarından terbiye edemedikleri kim varsa, boyun eğdiremedikleri kim varsa hepsine bir kulp takıp hedef gösteriyorlar. Böyle bir ülkede, ne yabancı sermayenin gelmesi mümkün ne yatırımcının önünü görerek Türkiye’de yatırım yapması mümkün ne de ekonomik anlamda kalkınması ve problemlerini çözebilmesi mümkün. Bu hastalıklı yapının derhal tedavi edilmesi gerekiyor. Toplumu ezen, kendinden olmayan herkesi yok eden bir iktidar baskısından bir an önce kurtulmak ve sıyrılmak zorundayız.” dedi.

Ziyaretten mutlu olduklarını belirten NASİAD Başkanı Erkan da Bülent Tezcan’a teşekkür etti.