Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, iş dünyasının en büyük beklentisinin siyasi ve ekonomik istikrarın bir an önce yakalanması olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayları ve parti yöneticilerinden oluşan heyet, GTB'yi ziyaret etti. 1 Kasım Erken Genel Seçimlerinin huzur ve güven ortamının tesisi için Türkiye’ye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, iş ve ekonomi dünyasının istikrar beklentisini dile getirdi. 7 Haziran seçimleri sonrası hükümetin kurulamamasının ekonomi piyasalarını etkilediğini ifade eden Tiryakioğlu, “Ekonomik istikrar tamamen siyasi istikrara bağlı. Bu nedenle siyasi istikrarın ülkemizde bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Ekonomi çarkının dişlilerinin tekrardan daha güçlü bir şekilde dönmesi ve iş dünyasının yeniden bir büyüme hikâyesi yazabilmesi için buna acilen ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.

Son dönemlerde meydana gelen terör saldırılarına da değinen Tiryakioğlu, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Bölgede huzur ve güven ortamının ancak terör olaylarının sona ermesiyle sağlanabileceğini kaydeden Tiryakioğlu, saldırılarda şehit düşen güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulundu.

CHP Gaziantep milletvekili adayı Akif Ekici ise Gaziantep ve Türkiye gündemi hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Ekici, konuşmasında Türkiye’nin komşu ülkelerle olan tüm sorunlarını çözerek, dünyayla barışık bir hale gelmesini istediklerini vurguladı. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ise seçim beyannamelerinde yer alan projeler hakkında açıklamalarda bulundu.