Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olanları kastederek, asıl paralel yapılanmanın burada olduğunu söyledi.

Cem Toker, partisinin etkinliklerine katılmak için geldiği Sakarya’da, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni (SGC) ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Toker, asıl paralel yapılanmanın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olduğunu belirterek, "Kimlik dağıtıyor, kimlik kontrol ediyor, yol kesiyor, kendi asayiş birimini kuruyor, kahveleri kontrol ediyor, benim için paralel yapı bu. Aksini göster, bunları ortaya koy. Ama yok, gözünün üstünde kaşın var; paralel yapı gel. Onu al at içeri, bunu al at içeri, böyle bir şey olabilir mi? Burası hukuk devleti (idi). Şimdi asrın şakası. Fıkra. 17-25’in kiniyle hareket ediyor." ifadelerini kullandı.

'ALO YARGIÇ, ALO FATİH’TEN DAHA VAHİM BİR DURUMDUR'

Toker, devletin tarafsız ve bağımsız kurumları bittiyse Anayasa'nın da bittiğini dile getirerek, zaten biz ‘bu Anayasa'yı tanımıyoruz’ diye bunu söylediklerini vurguladı. Tamamen keyfi bir yönetimle karşı karşıya kaldığımızı dile getiren Toker, şöyle konuştu: "Yarın sabah uyandığında aklına ne gelir, ne düşünür, ne uygular, ne emir verir, hangi hakimi arar? ‘Alo yargıç’. ‘Alo yargıç, ‘Alo Fatih’ten çok çok daha vahim bir durumdur. Türkiye’de eşi emsali yok. Kötü bir demokrasiydik, şimdi mükemmel bir otokrasiyiz. Tek adam, o."