CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TOKİ Kuzey Ankara 10, 11, 12. ve 16. Etapta yaşayan vatandaşların güvenlik, sağlık ve ulaşım sorunlarını TBMM gündemine getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Levent Gök şu soruları yöneltti:

"TOKİ Kuzey Ankara Konutları’nın 10, 11, 12. ve 16’ncı etaplarında ikamet eden yurttaşların yaşadıkları güvenlik, ulaşım ve sağlık sorunlarının çözümü konusunda ilgililere bir talimat vermeyi düşünüyor musunuz?
Sokak aydınlatma lambaları yanmadığı için bölgede geceleri gasp, taciz ve hırsızlık olaylarının yaşandığı bölgede sokak aydınlatması ne zaman sağlanacaktır?
Özellikle geceleri daha da önem kazanan can güvenliğini sağlamak üzere güvenlik güçlerince daha sıkı önlemler alınmasını sağlamak üzere uygulanacak bir programınız var mıdır? Bölgede bir polis karakolu kurulmasını düşünüyor musunuz?
Bölgede açıktan akan lağım sularını kanalizasyon sistemine drene etmek için bir talimat verecek misiniz? Bölgede bir Sağlık Ocağı açılmasını sağlayacak mısınız?
Yolların dik oluşu nedeniyle EGO Otobüslerinin etap aralarına girmediği, dolmuşların da çalışmadığı bölgede yurttaşların ulaşım sorununu nasıl çözeceksiniz?
Merkezi sistemle ısıtılan bölgede doğalgaz faturalarının olağanüstü artmış olması hangi nedenden kaynaklanmaktadır?"