Eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, Süleyman Demirel'in evine gelerek taziyede bulundu. Toptan yaşadığı bir anı hatırlatarak Süleyman Demirel’in şu sözünü hatırlattı: “Bu demokrasi ne kadar güzel bir şey. Bir milletin kaderini elinde tutanlar onu yönetenler kansız, bıçaksız, kavgasız el değiştiriyor. Allah bu demokrasiyi memleketten eksik etmesin.”

Eski Meclis Başkanı Köksal Toptan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in evini ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Toptan, “Türkiye büyük bir devlet adamını Türk milleti de babasını kaybetti. Aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Benim için çok özel kişiydi. Beni çok genç yaşında 34 yaşında milletvekili 37 bakan yaptı. Onunla birlikte geçen zaman içinde çok güzel günlerimiz de oldu, çok kötü günlerimiz de oldu.” diye konuştu.

Toptan, geçirdiği güzel günlerden örnek vererek konuşmasına şöyle devam etti: “Güzel günlerden bir örnek 21 Kasım 1979'da hükümet oldu. Buradan bakanlık arabasıyla beraber gittik. Büyük bir kalabalık karşıladı kendisini. Bana söylediği söz. 'Bu demokrasi ne kadar güzel bir şey. Bir milletin kaderini elinde tutanlar onu yönetenler kansız, bıçaksız, kavgasız el değiştiriyor. Allah bu demokrasiyi memleketten eksik etmesin dedi.' Ama biliyorsunuz 1980 sonrası demokrasi bu memleketten eksik oldu. O şartlar içinde şu evden, şu binalardan kontrol altında iken yine demokrasi kavgasını verdi, demokrasi mücadelesini verdi. Hiçbir zaman yılmadı. Kendisine ziyarete gelen yabancılara da hiçbir gün Türkiye’yi kötülemedi. Onun sonun Türkiye yeniden demokrasiye geçme imkanını buldu. Türkiye’ye yaptıkları için Türk milleti ona minnettardır. Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.”