CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, başkanlık sistemini asla hayata geçirtmeyeceklerini belirterek, “Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Seferihisar Belediyesinin ev sahipliğinde Sosyal Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen Demokrasi ve Yerel Yönetimler Paneli Seferihisar Yeni Kültür Merkezinde gerçekleşti. Panele konuşmacı olarak CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaya, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi Başkanı Cengiz Onur katıldı. Programa Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İzmir İl Yönetimi, İlçe başkanları, Buca Engelli Meclisi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşması Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapıldı.
“DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİREMEDİK"
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Demokrasinin tanımını yapmamıza rağmen, yaşayamıyoruz. 93 yıldır yürüdüğümüz yolda geldiğimiz nokta çok üzücü. Kazanımlarımızı birer birer kaybediyoruz. Demokrasiyi içselleştirememişiz. Demokrasiyi içselleştirip, doğru uygulanmasını sağlamamız gerekiyor” dedi.
AK Parti iktidarını da eleştiren Torun, “Baskıcı, korkutucu, ötekileştirici bir yönetimleri var. 23 yıldır yerel yönetimlerin içerisindeyim. Hayatımda ilk defa kendilerinden olmayanlara bu kadar acımasız davranıldığını ve ötekileştirildiğini görüyorum. AKP’li belediyelere yapılan destek kesinlikle CHP’lilere yapılmıyor ve çok insafsızca davranılıyor” diye konuştu.
“REJİMİ DEĞİŞTİRTMEYECEĞİZ”
Başkanlık sistemini asla hayata geçirtmeyeceklerini belirten Torun, “Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Atalarımız nasıl kanlarını dökmüş ise bu vatanı kurtarmak için, bizlerde bu rejimin değişmemesi için aynı bedeli ödemeye hazırız” dedi.
SODEM’in çalışmalarını çok başarılı bulduğunu belirten Torun, “Yurt içinde ve yurt dışında çok önemli çalışma gerçekleştiriyorlar. Bize gerçekçi verilerle geliyorlar. Tek çatı altında tüm belediyelerimizin toplanmasını oldukça faydalı görüyorum. Umuyorum 2019 yılında tüm Türkiye’de CHP’li belediyeler iktidar olacaktır” ifadelerini kullandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, bütün amaçlarının geleceğe çağdaş, yenilikçi, özgürlükçü bir Türkiye bırakmak olduğunu sözlerine ekledi.
Panel, Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaya, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi Başkanı Cengiz Onur’un konuşmaları ve soru-cevap bölümüyle tamamlandı.