Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Benim sorumlu olduğum TRT de dahil olmak üzere iki yıldan bu yana, diğerleri de bir yıldan bu yana ambargo uyguluyor" sözleri; Arınç'ın geçmiş dönemde yaptığı açıklamaları gündeme getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan görüşmelerde muhalefetin TRT ve AA'nın yaptığı yayınlara yönelik eleştirileri karşısında Arınç, TRT'nin taraflı yayın yaptığı iddiasının sürekli dile getirildiğini ifade etmişti.
2013 yılındaki plan ve bütçe görüşmelerinde Arınç, "Benim dönemimde biz tarafsızlığa dikkat etmeye gayret ediyoruz. İkincisi özellikle seçim zamanlarda YSK kendi kararlarını alıyor. Bu kararlara göre de eşitlikçi ve adaletçi zaten davranmak mecburiyetindeyiz." demişti.

TRT Genel Müdürüne ve program yapanlara bütün partilerden konuşmacı davet etmelerini söylediğini ancak bazı partilerin özellikle TRT'ye konuşmacı göndermediklerini dile getiren Arınç, "TRT konusunda ambargo var. Yalvarıyoruz. En azından fikirlerini ifade edecek bir arkadaşımız, teke tek de olabilir. Çoklu da olabilir. Bırakınız TRT'ye milletvekilini veya partisini temsilen birisini göndermeyi 'TRT izlemeyin ve izlettirmeyin' diye talimatlar olduğunu da biliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

2014 yılında ise devletin kanalı TRT'yi taraflı yayın yapmakla suçlayan ve kanalı yine TRT ekranından eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a Arınç, "Demirtaş'ın cümlelerinden TRT’yi övdüğünü anlıyorum. Mizahla ne alakası var bunun. Tüm çekimler YSK üyelerinin nezaretinde yapıldı. İki YSK üyesi süreye, ne konuşulduğuna ve arka fon rengine kadar baktı. YSK seçimin adaletli olması konusunda tek yetkili organ. Biz şu ana kadar iki kere haricinde YSK’dan bir uyarı almadık. Sürede eşitlik değil adalet olacak. Eşitlik olabilir mi? Sen kimsin o kim bu kim? Bir aday 11 parti tarafından desteklenmiyor mu? MHP Genel Başkanı'nın sözlerini veriyoruz, Kılıçdaroğlu’nu veriyoruz. Destekleyenleri veriyoruz. Toplasak Tayyip Beyin önüne geçecekler. Bir Başbakan'la, AK Parti Genel Başkanı ile eşit olabilirler mi? Geçmişte yapılmış olabilir onu kabul ediyoruz. Şu anda TRT konusunda kimse eşit davranmıyor demesin." karşılığını vermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Arınç'ın bu sözlerine, şu cevabı vermişti: "Bunu söylerken ağlayarak mı gülerek mi söyledi. O çünkü ağlamaktan sorumlu bakan olduğu için TRT kurumunun tarafsız olması gerekir. Geçen mitingde ben konuşurken bir kanal vermiş, Erdoğan konuşmuş 15 kanal vermiş. TRT zaten bağımsız değil, iktidarın borazanı. Özel bir kanal iktidarın borazanı olsa adam diyecek ki ben kendi paramla yapıyorum. Ama TRT benden aldığı parayla bunu yapıyor. Neymiş bizim söylediklerimiz haber değilmiş. Erdoğan’ın söyledikleri habermiş. Hayatımda duyduğum en büyük saçmalık. TRT Genel Müdürü kalktı Selahattin Demirtaş’a ‘Biraz daha konuşursan seni yayınlamayız’ deme cüretini gösterdi. Bu adam normalde orada tutulmamalı. YSK, TRT’nin tarafsız olmadığına karar verdi. O adamın görevden alınması lazım."