Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde askerlerle PKK’lı teröristler arasında yaşanan çatışmaya ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Genelkurmay bu açıklama ile bölgede halkın yaralı askerlere yardım ettiğini söyleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı doğruladı ve askerlere yardım eden vatandaşlara teşekkür etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise Selahattin Demirtaş’ın bu açıklamalarını yalanlamış, HDP Eş genel Başkanı’nı yalan söylemekle itham etmişti. Öte yandan yaşanan hadiseye ilişkin paylaşılan fotoğraflardan sonra bugün kamuoyuna yansıyan görüntülerde de vatandaşların askerlere yardım ettiği görülüyor.

Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı Diyadin ilçesinde terörist saldırı sonrasında yaşanan gelişmeler üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "11 Nisan 2015 tarihinde Ağrı ili Diyadin ilçesi, Yukarıtütek köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan dört personelimizin, havadan tahliyesi esnasında bölgeye gelen vatandaşlarımızın, yaralı personelimize yardımı takdire şayan bulunmuş, vatandaşlarımızın Türk askerine olan bağlılığının ve sevgisinin ne denli büyük olduğunu göstermiş, milletimizin birlik ve beraberliğinin güzel bir örneğini teşkil etmiştir. Vatandaşlarımıza teşekkür eder, sağlık ve mutluluk dolu güzel ve huzurlu günler dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Demirtaş, dün İstanbul Kadıköy'de yaptığı konuşmada, Ağrı’daki olaya ilişkin "Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP’li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP’li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar." demişti. Demirtaş, yaralı askerlerin zırhlı araçlara vatandaşların yardımıyla taşındığını gösteren fotoğrafları da Twitter hesabından paylaşmıştı.

Başbakan Davutoğlu ise "Demirtaş yalan söylüyor. Gerçekleri saptırıyor. Son derece provokatif. Doğubeyazıt'ın Kule mezrasında benzer bir çalışma yapılmış. O bölgedeki vatandaşlarımız baskı altına alınmak istenmiştir. Seçimlerde şu ya da bu yönde bir baskı oluşmaması için gerekli çalışma yapılmıştır. Demirtaş bölgede uygulamak istedikleri baskıyı örtbas etmeye çalışıyor." ithamında bulunmuştu.

Ancak Genelkurmay’ın açıklaması, Demirtaş’ı doğrularken Davutoğlu’nu da yalanlamış oldu. Bununla birlikte bugün internete düşen ve Dicle Haber Ajansı tarafından yayınlanan görüntüler de aynı şekilde Demirtaş’ı doğruladı. Söz konusu görüntülerde vatandaşlarla yaralı askerler arasındaki konuşmalar açıkça duyulurken, vatandaşların askerlere yardım etmesi de görüntülere yansıyor.