MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti döneminin sona erdiğini belirterek, 7 Haziran’dan sonra bambaşka bir Türkiye olacağını söyledi.

MHP Ankara İl Başkanlığı 1. Bölge Genişletilmiş İl Divan İstişare Toplantısı Etimesgut’ta, Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Tuğrul Türkeş, yaptığı konuşmada, “Kurultayımızı 21 Mart’a, Nevruz Bayramı'na koymamız tesadüfi değildir. Türk milleti, o gün MHP’nin iktidara gidişi yolunda yeni bir diriliş, yeni bir başlangıç yaşayacaktır. Seçim günü sandıklara sahip çıkar, birbirimizle kenetlenirsek iktidar bize nasip olur. Çünkü AKP artık iktidara gelemez, onların süresi bitti.” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ise 7 Haziran için seçim beyannamesinin hazır olduğunu ve 21 Mart’taki kurultay sonrasında büyük bir etkinlikle açıklanacağını ifade etti. Karakaya, “Önce kendimize güvenmemiz gerekiyor. Üreten ekonomi modeliyle ayağı yere basan projelerimizle 7 Haziran’da MHP’yi tek başına iktidara taşıyacağımıza inanıyorum.” dedi.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya da katılımcılara hitabında, 7 Haziran’da AK Parti’den kurtuluş ve MHP’yi iktidara taşımak için seferberlik ilan ettiklerini açıkladı. Çetinkaya, kongrelerin ardından tecrübeli ve yeni kadrolarıyla seçim startını verdiklerini belirterek, “MHP’nin iktidar olması ve Türk milletinin kurtuluşu için seçime kadar kader birliği yapacak, omuz omuza çalışacağız.” ifadesini kullandı.