Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Fehmi Demir, terör örgütü PKK'nın Kürt örgütlerine yönelik saldırgan tutumuna son vermesini isteyerek, "Tüm yurtsever güçler PKK'nın bu saldırılarına karşı tutum almalıdır. Biz PKK'nin bu saldırısını kınıyoruz. Sorunun diyalog yolu ile çözülmesini diliyoruz." dedi.

Demir, yazılı açıklamasında, İran Kürdistan Demokrat Partisi'ne (KDP-İ) bağlı silahlı bir grubun PKK'nın kontrol ettiği İran sınır hattındaki Keleşin bölgesine yerleşmesi sonrası iki örgüt arasında yaşanan çatışmaya tepki gösterdi.
KDP-İ'nin tüm iyi niyetli girişimlerine ve kardeş kavgasını önleme çabalarına rağmen PKK'nın üç koldan peşmergelere saldırdığını ve bu saldırıda 2 peşmergenin hayatını kaybettiğini dile getiren Demir, "Bu saldırılarda İran rejiminin pasdarlarının da yer aldığı bilgileri kamuoyuna yansıyor. Biz Kürtler adına mücadele ettiğini ifade eden örgütlerin, sömürgeci devletlerin istekleri doğrultusunda diğer kürt örgütlerine yönelik saldırılarını kabul etmiyoruz. Bu çerçevede PKK’nın, KDP-İ peşmergelerine yönelik saldırılarını derhal durdurmasını talep ediyoruz. PKK’nın geçmişte olduğu gibi bugün de Kürdistan’ın diğer parçalarındaki gelişmelere karışması ve Kürdistanlı güçlere saldırması ancak kürt halkının düşmanlarına yarayacaktır. Kürdistan'ı sömürgeleştiren devletlerle kol kola ulusal kurtuluş için mücadele edilmeyeceği aşikardır. Tüm yurtsever güçler PKK’nın bu saldırılarına karşı tutum almalıdır. Biz PKK’nın bu saldırısını kınıyoruz. Sorunun diyalog yolu ile çözülmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.