CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Tuncay Özkan, Bursa’nın Mudanya ilçesinde faaliyet gösteren Türk Prysmian Kablo Fabrikası’nda örgütlü bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası’na bağlı işçilerin dayanışma halayına katıldı.

Bakanlar Kurulu tarafından ‘Milli Güvenlik’ gerekçesiyle durdurulan metal işçilerin grevinin ardından Birleşik Metal-İş Sendikası Bursa Şubesi, Mudanya’da İskele Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde dayanışma günü düzenledi. Prysmian İşyeri Baş Temsilcisi Gökhan Aydın ile birlikte fabrikadaki sendikalı çalışanlarla bir araya gelen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş, işçilerin sadece ülke için değil insanlık için bir güvenlik tehdidi olan AK Parti hükümetine de patronlara da boyun eğmeyeceğini söyledi. İşveren temsilcilerine seslenen Göktaş, "Eğer işçini mutlu etmiyorsan o fabrikada nasıl kaliteli üretim yapacaksın. Bakanlar Kurulu’nun arkasına saklanarak işçilerin haklarını gasp ettirmeyi nasıl göze alacak ve nasıl ‘verimli üret’ diyeceksin. Onun için metal işçisinin taleplerine kulak ver." diye konuştu.

ÖZKAN'DAN METAL İŞÇİLERE DESTEK

Atatürk Anıtı önündeki sendikalı işçilerin dayanışmasına destek veren CHP PM Üyesi Tuncay Özkan, son sözü işçilerin söyleyeceğini kaydetti. Asgari ücretle çalışan bir işçinin hesabını yapan Özkan, "Alınan ücretlerle bir aylık yapılan masraflar karşılaştırıldığında bu insanlıksa biz bu insanlığa karşıyız." dedi.

Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde hesabının sorulacağını belirten Özkan, "Biz bu düzenin adını ‘hırsızlarla katiller düzeni’ olarak nitelendiriyoruz. Hesabını hep birlikte onlardan soracağız. Umudunuzu kaybetmeyin." şeklinde konuştu. Daha sonra PM Üyesi Tuncay Özkan, işçilerle birlikte meydanda halay çekti.

Dayanışma gününe CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İl Başkanı Zafer Yıldız, İlçe Başkanı Selahattin Avcı, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyıldız, TMMOB Makine Mühendisleri Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Necla Özkaplan Yörüklü’nün yanı sıra çok sayıda sivil toplum temsilcisi katıldı. Sendika işçileri eylemlerini sessiz bir şekilde sona erdirdi.